Boxtels Boek&Bal moet

de bezoekers verleiden

De nationale Boekenweek vindt binnenkort weer plaats en draagt het thema 'verboden vruchten'. Boekenliefhebbers kunnen zich zaterdag 25 maart tijdens Boek&Bal in Podium Boxtel laten 'verleiden tot in de late uurtjes' door een keur aan schrijvers, dichters, kleinkunstenaars, muzikanten, zangers en acteurs.

De organisatoren van het boekenbal hebben een bijzondere hoofdgast aan weten te trekken. Simone van der Vlugt - één van de grootste thrillerauteurs in Nederland - wordt tijdens het literaire feest geïnterviewd. De schrijfster verkocht in totaal twee miljoen boeken. Daarnaast zullen ook Tilburgs literair talent Frank van Pamelen en Boxtelse schrijfster Trudy van Rooij acte de présence geven.

Ook is er ruimte voor dichtkunst. De Boxtelse Martje Wijers treedt op, evenals Arnoud Rigter uit Eindhoven. Zij wonnen eerder dit jaar respectievelijk de publieksprijs en de juryprijs bij de wedstrijd DichtSlamRap in café Le Temps Perdu. Ook draagt de jonge Iraanse schrijver en dichter Sholeh Rezazadeh werk voor. De avond wordt feestelijk afgesloten met muziek van de band Almost Famous van Boxtelse gitarist Harry Hendriks.

De organisatie van Boek&Bal heeft daarnaast enkele verrassingen in petto. Bezoekers kunnen namelijk te biecht bij dichter Fons van Asten en genieten van de optredens van de theaterstudenten van het Koning Willem I College en Egyptische dans van Naima. Ook beeldende kunst komt aan bod: er zijn foto's te zien met het thema 'verboden vruchten', Josj van Berkel toont videoclips, Toon Stalpers exposeert zijn schilderijen en Jan de Hoogh van kunstenaarscollectief Kunstlicht99 presenteert een beeldende installatie over de boekenweek.

Als kers op de taart zullen verschillende auteurs hun boeken signeren.

KAARTEN

Het Boek&Bal vindt zaterdag 25 maart vanaf 20.00 uur plaats in Podium Boxtel aan de Burgakker. Kaarten kosten 12,50 euro en zijn te koop via www.podiumboxtel.nl en bij Bruna, De Readshop, Hebbes, Jumbo in winkelcentrum Oosterhof, Bloemsierkunst Marimba aan de Van Beekstraat en bij drogist Bewust Beter aan de Nieuwstraat in Liempde.

Kijk voor meer informatie op: www.podiumboxtel.nl of op facebook.com/boekenbalboxtel.