Afbeelding
Foto: Sandra Janssen

BOXTELSE TURNSTERS MAKEN GROTE INDRUK

Tabitta plaveit de weg naar Ahoy

De eerste turnsters van Tabitta hebben zaterdag in Vianen een ticket bemachtigd voor de Nederlandse kampioenschappen die later dit seizoen in Ahoy te Rotterdam worden gehouden. Sam Sieben, Mijke Jansen, Fenne van Haaren en Shadé van Oorschot wisten zich meteen te plaatsen voor de finales in het sportpaleis.

De leden van de Boxtelse turnvereniging namen deel aan de eerste landelijke wedstrijd voor jeugdspelers N1 en eredivisie. In totaal zijn er drie kwalificatiewedstrijden waar deelname aan de Nederlandse titelstrijd veiliggesteld kan worden. Per toestel stroomt de top twee door naar de toestelfinales in Ahoy.

DUBBELE SALTO

Shadé van Oorschot, de huidige Nederlandse kampioen, debuteerde in Vianen in de eredivisie. De wedstrijd stond in het teken van het uitproberen van een reeks moeilijke nieuwe elementen. Zo turnde ze voor het eerst een dubbele salto op de vloer, een yurchenko gehoekt tot stand op sprong en een bijna gelukte paksalto aan de brug. Op balk turnde Shadé eeen bijzondere reeks van drie elementen achter elkaar om bonuspunten te verdienen: Flikflak, flikflak, loopsalto. Deze lukte en ze behaalde daarmee de hoogste balkscore. Daarmee plaatst ze zich als eerste Tabitta-turnster ooit voor de grote toestelfinale in Ahoy, waar ze tegelijkertijd zal turnen met toppers als Sanne Wevers en Epke Zonderland. Allround eindigde Shadé op de vijfde plaats.

Ook Yuna van de Wiel kwam in actie in de eredivisie. Yuna is nieuw bij Tabitta en wil graag drie niveaus promoveren om in de eerste divisie te gaan turnen. Zoveel niveaus promoveren is volgens de reglementen van de turnbond KNGU niet mogelijk, alleen inschrijven in de eredivisie is vrij. Daarom turnt ze dit jaar op dit niveau om zo volgend seizoen te kunnen terugstappen naar de eerste divisie. Natuurlijk kon Yuna zo ook haar eerste landelijke wedstrijdervaring op doen. Ze eindigde als negende op de ranglijst.


Kennismaken met
Ashihara Karate

4Defence (Fight School Boxtel) organiseert op woensdag 22 maart twee gratis kennismakingslessen voor Ashihara Karate in de sporthal achter Het Dommelbad aan de Schijndelseweg 3 te Boxtel. Jeugd van 7 tot en met 11 jaar is welkom van 17.45 tot 18.45 uur, terwijl deelnemers vanaf 12 jaar kennis kunnen maken met de sport tussen 19.00 en 20.30 uur.

De karatelessen voor de jeugd bevatten veel spelelementen, zodat kinderen spelenderwijs bekend raken met de technieken en disciplines van karate. De oefeningen worden met partner uitgevoerd.

Bij de karatelessen voor oudere deelnemers worden diverse stoot- en trapcombinaties aangeleerd en wordt ook gespard, gebokst, getrapt en 'gekniet'. Plezier, sportiviteit, sfeer en respect voor elkaar staan centraal. Bovendien wordt ook op een veilige manier en met oog voor elkaars (on-)mogelijkheden getraind. Er is aandacht voor recreanten en mensen die de sport graag in competitieverband willen beoefenen.

Deelnemers wordt aangeraden een trainingsbroek en T-shirt naar de kennismakingsles te dragen. Kijk voor meer informatie op www.4defence.nl of bel naar 06-21 43 11 92.

HARDE VAL

Bij de jeugd N1 - het hoogste niveau voor meisjes geboren in 2005 - zijn er landelijk maar twintig turnsters. Vier turnen bij Tabitta in Boxtel. Sam Sieben liet iedereen zien wat ze waard was. Ze turnde een goede wedstrijd met op balk zelfs de derde score. Ook op de andere toestellen wist ze goede oefeningen te turnen, met name op de vloer. Sams vloeroefening was goed voor de vierde plaats. Allround werd ze vierde en was ze met een verschil van 0.017 maar een haartje verwijderd van het podium.

Naast vooruitgang in het turnen liet Fenne van Haaren zien dat ze ook mentaal flink gegroeid is. Zowel op de balk als de vloer maakte ze een harde val op de rug. In plaats van opgeven zette ze door en maakte ze haar oefeningen onverstoorbaar af. Haar prestatie was goed voor de zevende plaats in het algemeen klassement. Op de brug lukte de oefening prima en werd ze vierde.

Mijke Jansen liet zien dat ze op de sprong nog steeds alle kwaliteiten in huis heeft. Met de derde score komt ze al dicht in de buurt van de finale op dit onderdeel. Op de brug turnde Mijke ietwat slordig maar ze behoorde wel tot het kleine groepje dat al meer moeilijkheid liet zien. Op vloer moest Mijke een beetje inhouden door wat last van de hamstring, maar haar wedstrijd was nog steeds goed genoeg om allround prima als 8e te eindigen.

Voor Floor de Wolf zat het niet mee in Vianen. Bij het warmdraaien op de toestellen klapte haar duim dubbel en werd deze snel dik. Floor liet zien een doorzetter te zijn en toch even de wedstrijdspanning te voelen door op de balk een oefening zonder steunelementen te laten zien. Ze deed dit met flair en hoopt de volgende kwalificatie revanche te nemen.

FOTO BOVEN: Shadé van Oorschot in actie op de balk in Vianen. De turnster van Tabitta debuteerde in de eredivisie. (Foto: Sandra Janssen).

Zaalvoetbal

Uitslagen zaterdag 11 maart

Fysio De Dommel – Corfu        3-0

Hart van Boxtel – Nike FC        2-4

Goossens Advies – Kwalitaria Strik        0-3

Filipe/ElzenMaas – Café Vollop        4-1

Vouwwagenspec. - Pika /Geveltje        4-6

Gebr. Bekkers – Adm. Jilesen        10-5

Uitslagen maandag 13 maart

Groen als Gras – Celdex        6-4

Rijschool Gestel – Selissen Boys        2-3

Vinyl- en Tapijt – v. Stekelenburg        3-9

v.d. Heijden Milieu – De Nozem        6-2

Programma zaterdag 18 maart

Café Vollop - Le Temps Perdu        17.00

Adm. Jilesen - v.d. Langenberg/Fleur        17.45

Nike FC - C.J. v.d. Sande        18.30

Gebr. Bekkers - Hart van Boxtel        19.15

Heva Auto's - Grieks rest. Corfu        20.00

Eltechno inst. - Tahadi        20.45

Programma maandag 20 maart

Verbeij/Hanekroot - Vermeer verz.        19.00

Faes Entertainm. - Café De Nozem        19.45

Van Dommelen 2 - Van Dommelen 1        20.30

FC Blokfit - Celdex b.v.        21.15