Tijdens de tweede wedstrijd van het open NK motorcross pakte Kay Karssemakers (12) uit Boxtel zilver. (Foto: familie Karssemakers). Foto:

JEUGDCROSSER PRESTEERT GOED IN TWEEDE RONDE OPEN NK

Kay Karssemakers pakt tweede plek

De jeugdige motorcrosser Kay Karssemakers uit Boxtel pakte afgelopen weekend zilver tijdens de tweede wedstrijd om het open Nederlands kampioenschap 85cc grote wielen in Mill. In beide manches eindigde hij als tweede; een positie die hij ook bezette in het dagklassement.

Opnieuw was de opkomst groot in de 85cc-klasse. Dat betekende dat er in twee groepen getraind werd én een A- en B-finale gereden werd. Kay reageerde goed op het vallen van het starthek in de eerste manche en begon op een derde plaats. In de eerste ronde wist hij de leiding over te nemen, maar die positie moest hij laten schieten na een val in de tweede ronde. Vanaf een achtste plaats knokte Kay zich terug naar voren en met constante rondetijden wist hij terug te komen naar een tweede plaats.

Ook in de tweede manche begon de 12-jarige crosser sterk. Opnieuw zat hij er goed bij met de start en dook op een tweede plaats de eerste bocht in. Meteen nam hij de leiding over en bouwde zijn voorsprong uit tot zo'n vier seconden. In de slotfase werd Kay gehinderd door een achterblijver waardoor hij enorm veel tijd verloor en de tweede man in zijn achterwiel kwam. Ondanks dat Kay geconcentreerd bleef rijden, werd hij in de laatste bocht voor de finish opnieuw gehinderd door een achterblijver waardoor hij de leiding verloor en teleurgesteld en boos als tweede over de finish kwam.

Zondag 19 maart rijdt Kay de derde wedstrijd om het open NK in Axel.