Stefan Bernhardt op de voorgrond
Stefan Bernhardt op de voorgrond Foto: Hans Verberk

TAFELTENNISSERS MAKEN GROTE ACHTERSTAND GOED

Taverbo/Sabo boekt miraculeuze zege

De tafeltennissers van Taverbo/Sabo hebben zaterdag de eerste overwinning in de landelijke derde divisie behaald. In eigen huis werden de Boxtelaren in eerste instantie overklast door het derde team van Hilversum, maar net als FC Barcelona eerder deze week boog het Boxtelse vaandelteam een schier onoverbrugbare 0-4 achterstand op spectaculaire wijze alsnog om in een overwinning: 6-4.

'Hilversum 3 bestond nog niet', zong Herman van Veen ooit. Maar dat Hilversum 3 wel degelijk bestaat werd in de beginfase van het duel pijnlijk duidelijk voor Taverbo. Teun Vlaminckx, Michel Sperling en Stefan Bernhardt kregen geen vat op het spel van de Noord-Hollanders en verloren allen hun eerste enkelpartij. Toen ook het dubbelspel nipt in vijf games verloren ging tekende zich een monsternederlaag af. En in een competitie waarbij alle ploegen op slechts enkele punten van elkaar staan kan één slechte dag je zomaar de kop kosten.

DEGRADATIESPOOK

Net toen het degradatiespook aan de deur begon te kloppen van de speelzaal in sportpark Munsel kreeg Taverbo echter de geest. Clubkampioen Bernhardt zette zijn ploeg in de vijfde partij van de dag eindelijk op het scorebord. Dankzij deze zege gingen ook zijn teamgenoten zichtbaar met meer vertrouwen spelen.

Toen ook Vlaminckx en Sperling vervolgens hun tweede partij wisten te winnen, was het momentum helemaal aan Boxtelse zijde. De gasten uit Hilversum waren het spoor volledig bijster en waar zij in de beginfase de regie stevig in handen hadden, waren zij het die nu de ballen konden gaan rapen. Sperling en Bernhardt denderden in hun laatste partij over hun tegenstanders heen en met zijn tweede zege van de dag maakte aanvoerder Vlaminckx de comeback compleet.

WONDER VAN BOXTEL

Een wedstrijdverloop zoals dat zich op deze zaterdagmiddag voltrok, ziet men zelden in de tafeltenniscompetitie. Met recht kan er daarom gesproken worden over een 'wonder van Boxtel'. Het moge duidelijke zijn dat de euforie aan Boxtelse zijde na afloop dan ook zeer groot was. En dat is terecht, want met deze fraaie zege doen de Boxtelaren nog altijd volop mee in de strijd om de titel.

Zoals eerder aangegeven kan men zich echter geen mispeer permitteren want dan dreigt onherroepelijk degradatie. Zaterdag 18 maart reist Taverbo af naar Weert voor een treffen met Megacles. Ook dan zal er weer een goede prestatie verlangd worden van de Boxtelse ploeg.

JEUGD

Het eerste jeugdteam van Taverbo kwam zaterdag thuis tegen Hooghei 1 uit Vlijmen niet verder dan een gelijkspel. Dani de Rooij en Lars de Laat wonnen ieder hun eerste partij maar in de overige partijen was Hooghei duidelijk sterker.

Grote man deze wedstrijd was Sjoerd van Heerebeek die geen enkel punt liet liggen en alle drie zijn partijen met gemak won. Hierdoor staat dit team stevig op de tweede plaats met 26 punten uit vier wedstrijden en is koploper Never Despair uit 's-Hertogenbosch door de royale winst op Tios '51 uit Tilburg liefst negen punten uitgelopen.

Zaterdag 18 maart staat voor de jongens een spannende wedstrijd op het programma als ze om 10.30 uur thuis spelen tegen de koploper.

TWEEDE PLAATS

Winst was er voor het tweede jeugdteam. Lars Strik was niet te kloppen en won al zijn partijen. Rick van der Schoot was tweemaal succesvol. Samen hielden ze ook de punten van de dubbel in Boxtel. Hierdoor staan ze met 27 punten uit vier wedstrijden eveneens op een tweede plaats in de ranglijst, zes punten achter Flash uit Eindhoven. Ook voor dit team staat er zaterdag een belangrijke wedstrijd op het programma; in Boxtel wordt gespeeld tegen nummer één Flash.

Uitslagen zaterdag 11 maart

Taverbo 1 – Hooghei 1        5-5

Taverbo 2 – Valkenswaard 2        6-4

Taverbo 4 – Valkenswaard 4        4-6

FOTO BOVEN: Stefan Bernhardt op de voorgrond. (Foto: Hans Verberk).


De Dommel drager van rode lantaarn in BRTC

Kampioen Taverbo Sabo 3 heeft in de Boxtelse Recreatieve Tafeltennis Competitie (BRTC) haar sportieve plicht vervuld door met 7-3 te winnen van De Horntreffers. Ondanks de nederlaag is De Horntreffers wel terug op de tweede plaats van de ranglijst. De Dommel is definitief geëindigd op de laatste plaats na een 8-2 verliespartij tegen grand café Rembrandt dat naar de vierde plaats klimt. De strijd om de beste plaatsen in de middenmoot is nog onbeslist na remises tussen Taverbo Sabo 2 en Taverbo Sabo 4 en Rotsvast tegen De Firma Fotografie.

Het kampioenschap is dan wel beslist, de competitie is echter nog in volle gang. Taverbo Sabo 1, dat op de tweede plaats staat, kwam niet in actie. Nummer drie De Horntreffers trad aan tegen de kersverse kampioen Taverbo Sabo 3. Deze deed haar sportieve plicht maar keek na vijf partijen tegen een 3-2 achterstand aan. Ad van Weert en Wim van Aarle zorgden voor De Horntreffers ieder voor een punt door winst op Henk IJsseldijk. Ook het dubbelspel ging naar De Horntreffers. In de vijf resterende partijen gingen alle punten naar Taverbo Sabo 3. IJsseldijk won zijn partij van Hans van Weert en De Koning en Meeuwis bleven ongeslagen.

Voor De Dommel viel het doek in de wedstrijd tegen Rembrandt. De ploeg kwam met 8-2 nog goed weg omdat Hans Stoker van Rembrandt zijn dag niet had en zowel van Ad van Lier als Wim Jansen verloor. Ad de Man kon voor zijn team De Dommel niet tot scoren komen. Voor Rembrandt scoorden Arnold van der Heijde en Ad Brekelmans de maximale drie punten en het dubbelspel was ook voor dit duo.

EERLIJK VERDEELD

In de strijd om de beste plaatsen achter de top drie stonden de directe concurrenten tegenover elkaar. Taverbo Sabo 4 nam het op tegen Taverbo Sabo 2 en Rotsvast speelde tegen De Firma Fotografie. De wedstrijd tussen Taverbo Sabo 4 en 2 ging gelijk op en na zes partijen stond er een tussenstand van 3-3 op het scorebord. Voor Taverbo Sabo 4 scoorde Peter de Rooij twee punten door winst op Hans Fonken en Joop van Eijk. Ook het dubbelspel won hij samen met Mari Smits van Mari van Dijk en Joop van Eijk. De drie punten voor Taverbo Sabo 2 kwamen van Hans Fonken, Mari van Dijk en Joop van Eijk. De laatste vier partijen werden eerlijk verdeeld tussen beide ploegen.

De wedstrijd tussen Rotsvast en De Firma Fotografie kende een ander verloop. Hier was de tussenstand na zes partijen 4-2 in het voordeel van Rotsvast. Erik van der Schoot en Bart Theeuwes zorgden voor drie punten in het enkelspel. Ook het dubbelspel ging naar team Rotsvast. Voor De Firma Fotografie zorgden Stef Schellekens en Henk van de Laak voor punten door van Theeuwes en Jan Don te winnen. In de overige partijen gingen drie van de vier punten naar De Firma Fotografie door overwinningen van Schellekens op Van der Schoot en Don en door winst van Henk van de Laak op Theeuwes.

Door deze laatste twee uitslagen blijft de situatie in de middenmoot hetzelfde. De overige duels zorgden ervoor dat de laatste partijen in de strijd om de top drie de beslissing moeten brengen in de BRTC.