JEUGDSPELERS IN TEAM ZUID-NEDERLAND

Rugbyers Duckes Legends eindigen in middenmoot

De senioren van Duckes Legends speelden zondag hun laatste competitiewedstrijd tegen Elephants uit Eindhoven. Dit team staat op de tweede plaats en het was al snel duidelijk dat de tegenstander een maatje te groot was voor de Boxtels-Bossche combinatie.

Elephants was sneller én fitter en daarom speelde de ploeg al snel een gewonnen wedstrijd. Duckes Legends wist wel de eer te redden door tweemaal te scoren, maar dit woog niet op tegen de regelmatige treffers van de thuisploeg. Het studententeam van Elephants ging met een ruime 62-10 overwinning de zogenaamde derde helft in. Met dit resultaat is Duckes Legends in de middenmoot van de competitie geëindigd.

Voor een aantal jeugdspelers van Ducks was er afgelopen weekend meer succes. Op de districtstraining in 's-Hertogenbosch werden Thijs Schilder en Lucas de Geus geselecteerd om deel te nemen aan het eindtoernooi in het rugbycentrum in Amsterdam. Zaterdag 22 april komen ze dan voor Zuid-Nederland uit in het team met geboortejaar 2004. Thijs is een lijnspeler die flyhalf, center én fullback kan spelen. Lucas' kwaliteiten liggen in de scrum, op nummer 8 of op de tweede rij. De getalenteerde Ducks-spelers die de selectie niet gehaald hebben, zijn uitgenodigd om volgend seizoen wederom deel te nemen aan het programma.

Nederland onder 18 won zaterdag met 26-15 van België. Voormalig Ducks-speler Jaap van der Vleuten speelde niet mee omdat hij is overgeheveld naar Nederland onder 20, dat 25 maart vertrekt naar Boekarest om deel te nemen aan het Europees kampioenschap.


VERLIES VOOR BOXTELSE DRIEBANDERS

Librespelers 't Ivoor verslaan koploper KOT

Het eerste libreteam van de Boxtelse biljartvereniging 't Ivoor heeft vorige week koploper KOT 1 geklopt. De driebanders van 't Ivoor verloren van BV Uden.

De librespelers klopten KOT met 26-20. Met name Don van der Wiel zegevierde met een indrukwekkend moyenne van 17,77 en een hoogste serie van honderd caramboles. Fouad Hasbani voegde daar een overwinning bij; Theo Verhagen kwam tot zes punten.

Het tweede libreteam leed een nederlaag tegen Het Wapen van Liempde 1. Het werd 24-28 voor de biljarters uit Liempde. Emanuel Coort redde de eer voor 't Ivoor. Cees van Eindhoven en Henk van Kollenburg scoorden elk zeven punten.

Ook 't Ivoor 3 ging onderuit. Coort redde ook hier de eer. Peter van Giersbergen behaalde acht punten, Henk van Boxmeer noteerde negen punten.

Het vierde team van 't Ivoor verloor twee partijen, ondanks dat Theo van Dongen een goede partij afleverde. Gerard de Beer was volkomen kansloos, Math Hendriks speelde een verdienstelijke remisepartij.

Bij de recreanten was er winst voor de drie teams van 't Ivoor. Het eerste team won met 38-35 van Triangel 1. 't Ivoor 2 zegevierde met een honderd procent score tegen De Hazelaar 4 en klom naar de top drie van de ranglijst. Het derde team won van De Hazelaar 3 en kwam slechts één carambole te kort voor de maximale score.

De recreatief spelende driebanders van 't Ivoor 5 wonnen nipt van De Hopbel 2: 29-28. Ook hier had één carambole meer op tafel gelegd moeten worden om tot een maximale score te komen. In een onderling duel tussen 't Ivoor 6 en 't Ivoor 7 won eerstgenoemd team met 30-20. Jacques van Loon, Theo van Dongen en Fouad Hasbani wonnen overtuigend.

De Boxtelse driebanders verloren van BC Uden. Alleen Leo van Westelaken wist zijn partij te winnen. Louis van der Meijden behaalde negen punten, Bernhard Legierse moest genoegen nemen met zeven punten.

Uitslagen afgelopen week

LIBRE

't Ivoor 1 - Krijt Op Tijd 1        26-20

't Ivoor 2 – Wapen van Liempde 1        24-28

De Straat 2 – 't Ivoor 3        29-27

Triangel Bar 1 – 't Ivoor 4        30-24

RECREANTEN LIBRE

Triangel 1 – 't Ivoor 1        35-38

BV De Hazelaar 4 – 't Ivoor 2        30-40

BV De Hazelaar 3 – 't Ivoor 3        29-39

DRIEBANDEN KLEIN

't Ivoor 5 – De Hopbel 2        29-28

't Ivoor 6 – 't Ivoor 7        30-20

DRIEBANDEN GROOT

't Ivoor 1 – BC Uden 1        26-29

Programma maandag 20 maart

't Ivoor 1 – De Hazelaar 4        13.00

't Ivoor 2 – De Hazelaar 2        13.00

't Ivoor 3 – De Kruiskamp 3        13.00

Rio Bar 1 – 't Ivoor 1        19.30

Programma dinsdag 21 maart

Wapen v. Liempde 1 – 't Ivoor 1        19.30

De Hazelaar 2 – 't Ivoor 2        19.30

NAL 8 – 't Ivoor 7        19.30

Programma donderdag 23 maart

Pas Buiten – 't Ivoor 5        13.15

't Ivoor 6 – D'n Brouwer 1        13.00