LIEMPDENAREN OVERROMPELEN VORSTENBOSSCHE BOYS

DVG klaar voor derby met Boxtel

Vierdeklasser DVG heeft zondag afgerekend met Vorstenbossche Boys. De Liempdenaren waren veel beter dan de thuisploeg, die met 7-0 werd verslagen. Zondag 19 maart staat in sportpark De Roode Bleek de 'Dommelderby' met RKSV Boxtel op het programma.

Vorstenbossche Boys won onlangs van Boxtel, maar kon zondag tegen DVG geen enkele aanspraak maken op een punt. Een rush van Sander van de Ven leverde een corner op die door Bart de Windt werd binnen gekopt: 0-1. In de 20e minuut werd het 0-2: Twan van den Broek soleerde door de verdediging en zijn breedtebal werd door de verdediging van de thuisploeg onvoldoende weggewerkt. De Windt schoot de bal door de benen van de goalie tegen de touwen. Doelman Mark Faes werd alleen door zijn eigen defensie aan het werk gezet toen een kopbal van Martijn Caarls in eigen doel dreigde te gaan.

Nog voor rust werd de wedstrijd beslist. Een steekbal van linksachter Pim Verboom leek een makkelijke bal voor de keeper, maar als een duveltje uit een doosje was daar het voetje van Van de Ven die de bal van richting veranderde: 0-3. De laatste actie voor de rust was een hoekschop waarbij de bal niet weggewerkt kon worden en die door Ruud Pijnenburg werd ingeschoten. De keeper stopte de bal, maar blijkbaar achter de lijn. De scheidsrechter die goed stond opgesteld, hoefde hiervoor niet op zijn horloge met hawk-eye te kijken: 0-4.

HATTRICK

Meteen na rust kreeg Vorstenbossche Boys enkele goede kansen en belandde één inzet op de lat. Meer wapenfeiten werden niet opgetekend. Nadat Wilco Voets een kans zag mislukken – hij stuitte op de goalie van de thuisploeg – was het De Windt die op Van de Ven passte die zichzelf met een handig kopballetje in stelling bracht en 0-5 aantekende.

Een goed en snel uitgevoerde aanval over links werd vakkundig klaargelegd voor De Windt die van zestien meter laag en snoeihard zijn derde treffer binnen schoot en een hattrick liet aantekenen: 0-6.

Deze stand gaf alle aanleiding om vooruit te kijken naar de derby tegen Boxtel en enkele spelers rust te gunnen en bovendien enkele wisselspelers speeltijd te geven. Aaron van Dooren verdiende een vrije trap en eiste die op. Niet onterecht want zijn schot draaide keurig richting kruising en zeilde tegen de touwen: 0-7. De resterende minuten werden plichtmatig uitgespeeld. Extra goed nieuws voor DVG kwam uit Maliskamp waar de virtuele koploper, Avesteyn, niet verder kwam dan remise.

Zondag 19 maart speelt DVG in De Roode Bleek tegen Boxtel. Het duel begint om 14.30 uur. Na afloop van het duel zijn supporters van beide teams welkom in het clubhuis.