Leerlingen van het BHC, waaronder Naythan Rosario, serveerden vijftig ouderen vrijdag een heerlijke lunch in het kader van NLdoet. (Foto: Daisy Renders).
Leerlingen van het BHC, waaronder Naythan Rosario, serveerden vijftig ouderen vrijdag een heerlijke lunch in het kader van NLdoet. (Foto: Daisy Renders). Foto: Daisy Renders

Leerlingen BHC leggen ouderen in de watten

LONNEKE HOONDERT

,,Netjes u zeggen, jassen aannemen én natuurlijk altijd vanaf rechts de borden serveren", zegt Kim van de Klundert (14). Vorige week kregen 25 leerlingen van de opleiding zorg en welzijn van het Baanderherencollege (BHC) een stoomcursus etiquette. De opgedane kennis konden ze vrijdag meteen in de praktijk brengen. Vijftig ouderen schoven aan in de Tijberzaal voor een uitgebreide lunch.

Naast een huisgemaakte soep, een keur aan broodjes en een kakelvers eitje, werden de ouderen ook getrakteerd op een heuse modeshow die de scholieren zelf in elkaar hadden gezet. ,,We wilden graag iets nieuws toevoegen aan dit initiatief en de ouderen wat vermaak bieden tijdens de lunch", lichtte teamleider Marcia van Vroonhoven toe. ,,De leerlingen kozen voor een modeshow. Ze hebben zelf de kleding en make-up verzorgd." Daarnaast konden de oudere dames in het gezelschap zichzelf laten verwennen met een handmassage of manicure.

,,Ik hoop dat onze gasten een fantastisch dagje uit hebben en weer kunnen lachen. Normaal zitten ze toch vaak alleen op hun kamer", vertelde Naythan Rosario (15). Hij genoot van zijn rol als gastheer. ,,Ik ben heel zorgzaam en houd van werken met mensen." Toch ziet de scholier zichzelf niet solliciteren bij een verzorgingstehuis. ,,Ik vind dit leuk, maar mijn passie ligt ergens anders. Ik wil namelijk doorstuderen en verloskundige worden. Dát is mijn droom."

EERSTEKLAS

Meneer Van Boxtel uit Gemonde was één van de vijftig ouderen die werd ontvangen door de leerlingen. Voor de gelegenheid had hij zijn beste colbert aangetrokken. ,,Ik vind het eersteklas, wat deze scholieren voor ons doen", zei hij verrukt. ,,Een uitje als dit breekt de dag. Echt een verzetje. Ik leer hier nieuwe mensen kennen, maar kom ook mensen tegen die ik al jaren niet heb gezien."

De lunch werd mede mogelijk gemaakt door stichting De Zonnebloem en werd georganiseerd in het kader van NLdoet. Een jaarlijks terugkerend initiatief van het Oranjefonds waar vrijwilligers zich een dagje inzetten voor een goed doel.