Afbeelding
Foto: Daisy Renders

SAMENWERKING MET SPPILL OP TERREIN D'N LIEMPDSEN HERD

Terug in d'n Ted bouwt veldschuur

LONNEKE HOONDERT

,,Mensen deelgenoot maken van oude materialen en gebruiken; dat willen we in D'n Liempdsen Herd gaan doen. Uiteraard met een spannend verhaal, daar zitten we niet verlegen om", grapt voorzitter Paul Saris van de Liempdse vereniging Terug in d'n Ted. Vrijdag zette hij samen met Rob Dito, bestuurslid van Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde (SPPiLL) in de herenkamer van de boerderij aan de Barrierweg zijn handtekening onder een intentieverklaring.

De twee organisaties, die zich beide op eigen wijze inzetten voor het bewaren en tonen van cultureel erfgoed van Liempde en Het Groene Woud, gaan nauw samenwerken. ,,Eigenlijk doen we dat al volop, maar dan op basis van vertrouwen. En daarmee kom je een heel eind", vertelt Saris. ,,Maar het is goed om het officieel te bekrachtigen."

Op het terrein achter D'n Liempdsen Herd, dat een bezoekerscentrum moet worden, wil Terug in d'n Ted een veldschuur bouwen waar ze haar materialen kan opslaan én zichzelf kan laten zien aan het publiek.

,,Terug in d'n Ted is nu vooral zichtbaar tijdens de Boeremèrt en de Oldtimerdag. Straks gaan we een aantal keren per jaar de deuren van onze veldschuur openzetten en evenementen organiseren op en rond het erf van de boerderij", zegt Saris. D'n Liempdsen Herd moet volgens hem het kloppend hart van het dorp worden.

Dito is content met de plannen. ,,D'n Liempdsen Herd is niet alleen voor enkele leden van SPPiLL, maar bedoeld voor de hele gemeenschap." Hij wijst erop dat andere verenigingen eveneens welkom zijn in de hoeve. ,,Zo zal bijvoorbeeld de jeugdnatuurwacht hier een plek krijgen."

Vrijwilligers van Terug in d'n Ted bouwen de veldschuur zelf. De organisatie hoopt in oktober de bouw af te ronden. Op het erf worden door SPPiLL ook nog een bakhuis en een klompenmakerswerkplaats gerealiseerd. ,,Zo wordt Liempde straks nóg mooier dan het ooit is geweest", glundert Saris.

FOTO BOVEN: Rob Dito (links) van SPPiLL en Paul Saris (midden) en Leo Huibers van Terug in d'n Ted ondertekenden vrijdag een samenwerkingsovereenkomst. (Foto: Daisy Renders).