Vlnr: Magiel van Oirschot (afdelingshoofd tuinwinkel), Rob Damink (hoofd buiten) en Nel van Engelen.
Vlnr: Magiel van Oirschot (afdelingshoofd tuinwinkel), Rob Damink (hoofd buiten) en Nel van Engelen. Foto: Peter de Koning

Tuincentrum Boxtel bestaat één jaar

'Altijd inspelen op actuele tuintrends'

LINDA VAN DE WIEL

Na jarenlang als franchisenemer binnen de Overvecht-formule te hebben geacteerd, hebben Sjaak en Nel van Engelen vorig jaar de naam van het tuincentrum omgedoopt tot Tuincentrum Boxtel en zijn zij zelfstandig verder gegaan. Een mooi moment om samen met Nel eens terug te blikken op het eerste jaar…


Voorlichtingavond
over senioren en
bewegen in Boxtel

'Rust roest!' Dat is de titel van de gratis voorlichtingsbijeenkomst die woensdag 29 maart wordt gehouden bij Fysiotherapie De Dommel aan het Molenpad in Boxtel. Bezoekers krijgen tips en handvatten om zo lang mogelijk in beweging te blijven bij het ouder worden.

Volgens fysiotherapeut Carlo Spee, die ook werkzaam is als handtherapeut, belooft het een interessante avond te worden. Met bewegen kunnen namelijk verschillende aandoeningen verminderd of zelfs verholpen worden. Hierbij kan men denken aan artrose, diabetes, osteoporose of COPD.

Het team van Spee vertelt over de lichamelijke gevolgen van het ouder worden, maar ook over de invloed van bewegen op het lichaam. Zo staat onder meer vast dat de spierfunctie na het veertigste levensjaar afneemt.

De voorlichtingsavond duurt van 19.00 tot 20.30 uur. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via telefoonnummer (0411) 62 44 04 of e-mail: fysio@fysiotherapiededommel.nl.

,,Als ik terugkijk op het eerste jaar, is het overwegend positief verlopen. We kunnen nu veel meer inspelen op de wensen en behoeften van de klant en daardoor persoonsgericht en op maat producten inkopen. Hoewel we zijn aangesloten bij een inkoopgroep, hebben we veel meer vrijheid. Elk artikel is door onszelf uitgezocht en ingekocht. Wanneer meerdere klanten om een product vragen, kunnen mijn collega's en ik dit vaak bestellen. Binnen de oude formule kon dit niet", vertelt een trotse Nel.

Het klantgericht werken is dan ook belangrijk voor Sjaak en Nel. Nel spreekt ook niet over personeel, maar over collega's. ,,We werken samen als team om het bedrijf beter te maken. De werksfeer is daarbij goed te noemen en daar ben ik blij om. Er is nauwelijks verloop binnen het personeelsbestand en veel collega's hebben contact met hun eigen vaste klanten. Wij vinden persoonlijke aandacht en een goed vakkundig advies voor de klant dan ook essentieel", geeft Nel aan.

Ze is erg fier op de collega's binnen het bedrijf en ook op het assortiment dat de winkel te bieden heeft. Zo is er een uitgebreide afdeling met tuinmeubelen die eventueel bezorgd kunnen worden. Omdat er veel gemakkelijker kan worden bijbesteld, zijn er oneindig veel mogelijkheden en combinaties in meubels en kussens. De zogenoemde 'trendsfeer artikelen', die zijn bedoeld om het huis of de tuin aan te kleden, komen ook terug op deze afdeling. Nel: ,,Op deze manier kan de klant zien welke hoeveelheid aan combinaties er mogelijk is. De showroom wordt ingericht met deze artikelen om mensen te inspireren."

Hoewel het goed gaat met Tuincentrum Boxtel, blijven Nel en Sjaak innoveren. ,,De trends blijven elkaar opvolgen. We moeten daar in mee blijven gaan en hoewel dat heel leuk is, is het ook hard werken. Zo zijn we regelmatig op sfeerbeurzen en bij leveranciers te vinden", aldus Nel. En nu de winter amper afgelopen is, is het ondernemerspaar al druk met het uitzoeken van de najaars- en kerstcollectie van dit jaar.

De grootste trends van dit voorjaar zijn het moestuintuinieren en het loungen. Geconcludeerd kan worden dat afgelopen jaar een mooi jaar is geweest. Dat krijgen Sjaak en Nel ook terug van de klanten: ,,De klant is tevreden en geeft aan dat we zulke mooie spullen hebben. En daar doen we het voor", glundert Nel.

Komende weekend wordt het 'papieren' jubileum van Tuincentrum Boxtel gevierd met een reeks acties. Geïnteresseerden zijn welkom om op het adres Vuurijzer in Boxtel-Noord een kijkje te komen nemen.

FOTO BOVEN: Magiel van Oirschot (afdelingshoofd tuinwinkel), Rob Damink (hoofd buiten) en Nel van Engelen poseren in het in lentesfeer gehulde Tuincentrum Boxtel. (Foto: Peter de Koning).


Open dag Bodymince

Afslank- en figuurcorrectiebedrijf Bodymince aan de Bosscheweg in Boxtel houdt zaterdag 25 maart van 11.00 tot 15.00 uur een open dag. Bezoekers krijgen informatie over verantwoord afvallen en op gewicht blijven, demonstraties van behandelingen en kleine proeverijen van dieetproducten. Vanwege het elfjarig bestaan gelden speciale kortingen. Meer weten? Bel naar telefoon 06-14 48 54 33.