Juni 2001: Toon Troeijen loopt voor de vijftigste keer mee in de Heilig Bloedprocessie. Hij poseert bij het beeld van priester Eligius van den Aker in de Stationsstraat. (Foto: Piet van Oers).
Juni 2001: Toon Troeijen loopt voor de vijftigste keer mee in de Heilig Bloedprocessie. Hij poseert bij het beeld van priester Eligius van den Aker in de Stationsstraat. (Foto: Piet van Oers). Foto: Piet van Oers

TOON TROEIJEN (78) OVERLEDEN

Heilig Bloedprocessie moet op zoek naar een nieuwe schepen

Liefst 65 jaar liep hij mee in de Heilig Bloedprocessie. Maar ook op andere fronten was Toon Troeijen actief in het Boxtelse gemeenschapsleven. Bij de Katholieke Bond van Ouderen bijvoorbeeld, waar hij onder meer in de huid van de goedheiligman kroop tijdens de jaarlijkse sinterklaasvieringen. Maar ook op Hoogheem, waar hij contactpersoon voor de bewoners was én zich mede sterk maakte voor de in 2016 geopende huiskamer. Afgelopen week werd bekend dat de geboren en getogen Boxtelaar donderdag 2 maart op 78-jarige leeftijd overleed.

Troeijen was verknocht aan de Boxtelse ommegang die jaarlijks op de zondag na Pinksteren door de straten trekt. ,,Ik kan helaas niet beloven dat ik nog 65 jaar langer meeloop. Maar volgend jaar ben ik er zeker weer bij", grinnikte de Boxtelaar vorig jaar in de Sint-Petrusschool waar hij een flesje wijn kreeg van enkele vrijwilligers omdat hij voor de 65e keer van de partij was. Het mag niet zo zijn. Na een ziekbed van enkele weken, overleed Troeijen donderdag 2 maart thuis, in zijn woning op Hoogheem. Vorige week is afscheid genomen tijdens een uitvaartplechtigheid in de Sint-Petrusbasiliek waarna de Boxtelaar is gecremeerd.

OPZICHTER SINT-JOSEPH

Nadat hij jaren als uitvoerder in de bouw werkte, was Troeijen tot aan zijn pensionering in 2003 zeven jaar actief als opzichter van woonstichting Sint-Joseph. Daarnaast zullen veel mensen hem kennen als collectant voor diverse goede doelen. Ook was hij vrijwilliger bij zorgorganisatie Cello en lid van diverse biljartclubs. Troeijen stond tot kort voor zijn overlijden vol in het leven en wordt getypeerd als een open en hartelijke man.

FOTO ONDER: Toon Troeijen in 2001 toen hij voor de vijftigste keer meeliep in de Heilig Bloedprocessie. Hij poseert bij het beeld van priester Eligius van den Aker dat destijds nog in de Stationsstraat stond. (Foto: Piet van Oers).