De cast van 'Chicago' poseert tijdens een van de repetities. In het midden staan Jazzmin (links) en Donna Hobbelen, in hun midden Ian van Ewijck. (Foto: Peter de Koning).
De cast van 'Chicago' poseert tijdens een van de repetities. In het midden staan Jazzmin (links) en Donna Hobbelen, in hun midden Ian van Ewijck. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

JAZZMIN HOBBELEN BRENGT WERELDBEROEMDE MUSICAL NAAR PARTYCENTRE DENZIZ

Big Band Boxtel is klaar voor 'Chicago'

MARC CLEUTJENS

Partycentre Denziz aan de Stationsstraat in Boxtel wordt vrijdag 31 maart en zaterdag 1 april omgetoverd tot een duistere nachtclub. In dat decor voert de Big Band Boxtel met solisten en dansers de wereldberoemde musical Chicago op. De veelzijdige zangeres Jazzmin Hobbelen regisseert de show, de arrangementen zijn van Mari van Gils.

Chicago is een musical die in 1975 de première beleefde in New York en werd geschreven door John Kander en Fred Ebb. In 1995 kwam er een nieuwe versie die een echte Broadwayhit werd. De sexy kostuums, uitdagende dansstijl, cabareteske teksten en het grote showelement, maken dat Chicago een van de meest spectaculaire en extravagante musicals aller tijden is. Wereldberoemd zijn de songs 'All That Jazz' en 'Cell Block Tango'.

In Nederland was de musical tijdens twee uitgebreide tournees te zien, in 1999 en 2009. ,,Toen ik 14 jaar was, heb ik 'Chicago' zelf gezien in het Parktheater in Eindhoven met Joke de Kruijf in de rol die ik nu zelf voor mijn rekening ga nemen", vertelt Jazzmin (22). ,,Op school heb ik ook al een keer 'Chicago' gespeeld." Lachend: ,,Ik ben gék op deze musical! Het is een stoer verhaal waarin misdaad en showbusiness hand in hand gaan."

'MOORDVROUWEN'

Met zus Donna vertolkt Jazzmin twee vrouwen - Roxie Hart en Velma Kelly - die allebei in de gevangenis zitten omdat ze hun echtgenoot hebben vermoord. In die naargeestige sfeer proberen ze te ontkomen aan hun lot en aan de hand van hun beruchte advocaat Billy Flynn (Ian van Ewijck) willen ze jazz-zangeres worden. ,,De zangeressen en danseressen die meedoen, spelen ook vrouwen die hun mannen in Chicago hebben vermoord", vertelt Jazzmin. ,,We gaan terug naar de stad waarin gangster Al Capone de baas was. Al die meiden spelen de rol van killergirl. Spannend..."

Hoe 'Chicago' afloopt wil de Boxtelse niet onthullen. Wel vertelt ze dat partycentre Denziz de ideale locatie is voor deze musical. ,,We gaan de zaal omtoveren in een nachtclub waar bezoekers aan tafeltjes met schemerlampjes zitten. Serveersters brengen drankjes rond terwijl de Big Band Boxtel de liedjes speelt en wij zingen." Per voorstelling zijn ongeveer honderd zitplaatsen verkrijgbaar. De kaartverkoop is begin maart van start gegaan en loopt goed.

MUZIKAAL NEST

Jazzmin vertelt dat ze stamt uit een muzikaal nest waarin vader Harry en moeder Marlies allebei verzot zijn op muziek. ,,Mijn vader verzorgt al vele jaren licht en geluid bij concerten en theatervoorstellingen, mijn moeder speelt cornet in de Big Band Boxtel. Mijn zus Donna zingt en speelt piano, ik zing ook heel graag."

Het idee om een musical uit te voeren met de Big Band Boxtel is al enkele jaren oud. Dirigent Van Gils en Jazzmin lopen al enkele jaren rond met het idee dat afgelopen najaar tot uitvoering is gekomen. ,,In november zijn we gestart met de repetities voor 'Chicago'. De Big Band Boxtel repeteert elke woensdag, de danseressen komen elke zondag bijeen. Soms repeteren we met z'n allen en binnenkort is er een doorloop, zodat we de hele musical kunnen oefenen."

ELKE DAG GENIETEN

Jazzmin geniet elke dag van de voorbereidingen van deze theaterproductie, die ze op eigen houtje heeft opgezet. ,,Ik zing graag en dankzij mijn opleiding marketing & communicatie heb ik geleerd hoe ik een evenement kan organiseren. Ik heb zelf een begroting gemaakt en een licht- en geluidplan opgesteld."

Omdat de middelen beperkt waren, heeft de regisseuse links en rechts wat hulptroepen ingeschakeld. Dat zijn niet alleen sponsors die het initiatief financieel ondersteunen, maar vooral ook vrienden, bekenden en relaties die bereid waren om mee te werken aan de campagne. Zo maakte Lisette Kuppens foto's, Henk Boleij zorgde voor flyers en posters om 'Chicago' onder de aandacht van het publiek te brengen. De prachtige foto's van de twee zangeressen prijken op de posters die overal in Boxtel te zien zijn.

Op 31 maart en 1 april moet alles kloppen. Als er iets onverhoopt mis gaat, kan Jazzmin zelf niet meer ingrijpen. Ze staat namelijk als regisseuse ook op de planken als hoofdrolspeelster. ,,Ik heb er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen", lacht de Boxtelse zelfverzekerd. ,,Gelet op het grote enthousiasme waarmee iedereen repeteert, denk ik dat het een geweldige voorstelling gaat worden. Ik kan bijna niet wachten tot het zover is. Elke avond als ik in bed lig, zie ik alle liedjes de revue passeren. Heerlijk!"

KAARTVERKOOP

Kaarten voor 'Chicago' kosten 10 euro en zijn te koop bij bloemsierkunst Marimba (Van Beekstraat), SjiekKado (Breukelsestraat) en Denziz (Stationsstraat). Kaarten bestellen kan via info@gildenbonds.nl. De zaal gaat open om 19.30 uur, de voorstelling begint om 20.00 uur.