Deelnemers aan de viering van Internationale Vrouwendag dansen in de grote zaal van gemeenschapshuis De Walnoot op muziek van deejay NoorA. (Foto: Daisy Renders).
Deelnemers aan de viering van Internationale Vrouwendag dansen in de grote zaal van gemeenschapshuis De Walnoot op muziek van deejay NoorA. (Foto: Daisy Renders). Foto: Daisy Renders

OOK BOXTEL VIERT INTERNATIONALE VROUWENDAG

'Samen dansen en praten schept band'

MARIËLLE WIJFFELAARS

Eén keer per jaar is er een evenement waar mannen niet welkom zijn. Een avond speciaal voor vrouwen waarbij ontmoeting, dansen en kletsen centraal staan. Tijdens de viering van Internationale Vrouwendag was het gisteravond gezellig druk in het Boxtelse gemeenschapshuis De Walnoot. Want vrouw-zijn, dát mag je vieren!

ContourdeTwern, Platform Selissen en Werkgroep Lokale Agenda 21 organiseerden de bijeenkomst waar álle vrouwen uit Boxtel welkom waren. En ook in andere landen werd de Internationale Vrouwendag uitgebreid gevierd. ,,Zo groots als elders is het hier niet", legde Betsie van der Sloot uit. ,,In sommige landen is het een enorm festijn, in Nederland is het vaak wat soberder. Toch schept het samen dansen en buurten wel een band, dat merken we elk jaar."

Elk jaar probeert de organisatie originele activiteiten te organiseren. Deze keer konden deelnemers een fotopuzzeltocht maken door de wijk Selissenwal en was er een lezing van Ria Schraverus over haar werk voor weeskinderen in Belarus. En natuurlijk werd er volop gedanst en gezongen op de liederen van het Wereldkoor en muziek van deejay NoorA.

Mathea van Bragt is een trouwe bezoekers van de jaarlijkse vrouwendag. ,,Ik treed op met het Wereldkoor én ik vind het vooral heel gezellig om andere Boxtelse vrouwen te ontmoeten. Al die verschillende culturen, prachtig om te zien." Als echte Boxtelse leverde de quizvragen voor Van Bragt geen problemen op. Al moest Google er wel aan te pas komen om te ontdekken wat de afkorting van hockeyclub MEP betekent...

Judith Joosten was een van de jongste bezoekers van de Internationale Vrouwendag. Samen met haar moeder maakte ze er een gezellige avond van. ,,Leuk om er even samen op uit te gaan", vond Joosten. ,,Ook vind ik het belangrijk dat deze dag wordt gevierd en dat we erbij stilstaan. Er mag namelijk nog best het een en ander veranderen in de emancipatie van vrouwen."