Zicht op de bouwlocatie aan de Munselse Hoeve in Boxtel. De gemeente gaat zelf elf tot twaalf bouwkavels aan de man brengen. Voor een eerder bouwplan van BAM Vastgoed bleek geen animo. (Foto: Peter de Koning).
Zicht op de bouwlocatie aan de Munselse Hoeve in Boxtel. De gemeente gaat zelf elf tot twaalf bouwkavels aan de man brengen. Voor een eerder bouwplan van BAM Vastgoed bleek geen animo. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

WETHOUDER: 'INWONERS MET DUURZAME PLANNEN ZIJN WELKOM'

Boxtel zet kavels De Hoeve in etalage

De gemeente Boxtel gaat zich weer bezighouden met actieve grondpolitiek. Binnenkort brengt de gemeente elf of twaalf bouwkavels aan de Munselse Hoeve op de markt. Inwoners worden uitgedaagd om voor het deelproject De Hoeve een duurzaam bouwplan te maken en zo bij te dragen aan de afronding van de woonwijk In Goede Aarde.

In 2011 bleek dat projectontwikkelaar BAM Vastgoed door de economische crisis definitief afhaakte voor de bouw van elf duurzame maar tevens zeer prijzige huizen. Het gemeentebestuur slaagde erin om de kavels terug te kopen, al was dat volgens wethouder Peter van de Wiel een moeizaam traject.

Nu worden de kavels te koop aangeboden; de grondprijs is vastgesteld op 350 euro per vierkante meter. Volgens wethouder Van de Wiel is een verkavelingsplan opgesteld, maar moedigt hij toekomstige kopers aan om samen te kijken naar hun bouwplannen. ,,Er is ruimte om onderling afspraken te maken over de grootte van de kavels. Ook bestaat de vrijheid voor de bouw van vrijstaande woningen of twee- of driekappers. Graag brengen we inwoners bij elkaar om samen alle wensen te inventariseren."

Elk ontwerp dat voor De Hoeve wordt ontwikkeld, moet voldoen aan een aantal eisen. Zo mogen woningen niet dieper zijn dan tien (tweekapper) tot twaalf (vrijstaand) meter. De goothoogte van de huizen is vastgesteld op 4,5 meter, de nok mag niet hoger zijn dan 8 meter. Ook is de grootte van de kavels bepaald op 500 tot 600 vierkante meter.