Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Sjef Schellekens en Amber Ariëns willen afzien op een onbewoond eiland

Twee Boxtelaren azen op plek in Expeditie Robinson

PÅL JANSEN

Niet meer kunnen snoepen en afkicken van een smartphone: Boxtelaren Sjef Schellekens en Amber Ariëns moeten eraan geloven als zij gekozen worden voor Expeditie Robinson. Zij schreven zich afgelopen week in voor het populaire RTL-programma. Voor het eerst sinds 2009 gaan er deze zomer weer onbekende Nederlanders meedoen, vier in totaal.

In zijn aanmeldvideo is het al te zien: de 24-jarige Sjef Schellekens ploegt graag door de modder en klautert over klimwanden. Hij voltooide de 42 kilometer tijdens MudMasters, liep de marathon van Rotterdam, fietst regelmatig en beklom ook verschillende keren de Alpe d'Huez voor het goede doel. Sjef is iemand die zichzelf graag uitdaagt, vooral fysiek. ,,Maar door mee te doen aan Expeditie Robinson wil ik mezelf vooral mentaal zwaar testen. Je zit daar immers vijf weken met weinig voedsel."

Een opgave, want Sjef is een snoepkont verklapt zijn moeder Anja: ,,Vooral het niet kunnen eten wordt denk ik lastig voor hem. Als hij langs is geweest wanneer ik niet thuis ben, zie ik gewoon dat Sjef in de kast heeft gezeten. Suikerwafels, eierkoeken: dat heeft hij graag. Maar als iemand het zou kunnen, is het Sjef wel. Hij is een echte 'challenger'."

Zelf kan Sjef er om lachen: ,,Ik ben inderdaad een snoepkont. Maar als ik niks te doen heb op het eiland, denk ik dat juist verveling lastig wordt. Oud-deelnemers die ik sprak vonden dat ook moeilijk."

Strijdplan Sjef

Een tactiek heeft Sjef al. ,,Ik ga eerst met de 'flow' mee. Buitenbeentjes worden als eerste weggestemd. Ik doe gewoon goed mee in de groepen. Het lijkt me dat zij eerder kiezen voor iemand die fysiek zijn mannetje staat."

Met al bijna achthonderd stemmen staat Sjef er niet slecht voor in de peilingen. Maar het publiek kan slechts vijftig aanmelders selecteren voor de volgende ronde. Momenteel staat nummer vijftig op ruim 2200 stemmen. Sjef heeft er echter vertrouwen in. ,,Mijn moeder helpt me. Ze laat het aan iedereen weten."

Choqueren

De Boxtelse Amber Ariëns richt zich niet op stemmen van het publiek, maar op het productieteam van Expeditie Robinson dat zelf óók vijftig kandidaten selecteert. ,,Met stemmen haal ik dat nooit. Er doen allemaal bekende vloggers en bloggers aan mee. In mijn video houd ik het heel dicht bij mezelf. Ik hoop dat juist die nuchtere aanpak opvalt."

Haar vrienden zagen de 'nuchtere aanpak' van Amber niet aankomen. ,,De meeste mensen dachten dat ik iets 'over the top' zou doen."

Want wie kijkt op Ambers Facebook- en Instagram-accounts, snapt waarom haar vrienden iets anders van haar verwachten. De 27-jarige Boxtelse is namelijk 'make-up artist' en bedenkt de meest eigenaardige creaties op gezichten van mensen. ,,Normaal wil ik choqueren. Op mijn account zie je bijvoorbeeld hoe ik met carnaval verkleed ging. Als een soort 'unicorn', maar dan een extremere variant."

Toch koos Amber heel bewust om het zo aan te pakken. ,,Tijdens Expeditie Robinson valt ook alles om je heen weg", verantwoordt Amber haar nuchtere aanpak. ,,Daar ben je puur aangewezen op jezelf."

Op een onbewoond eiland zou Amber ook sociale media vijf weken moeten missen. ,,Ik ben verslaafd aan mijn telefoon en sociale media. Heel stom, maar soms maak ik mij druk om bepaalde 'posts'. Hoeveel likes iets krijgt of gedeeld wordt. Daarom vind ik vakanties wel fijn, dan kan ik dat laten liggen."

Strijdplan Amber

Het zou niet de eerste keer zijn dat Amber het productieteam van een televisieprogramma weet te overtuigen. De Boxtelse was al te zien in 'Wie doet de afwas?', werd gevraagd voor Temptation Island en House Rules Holland en stond op de reservelijst voor S.O.S. Survival of the Sexes. ,,Dan word je opgebeld voor castings. Ik heb ook contact met producers. Het is erg makkelijk om je op te geven voor programma's."

Of Amber wellicht hier ook een beetje aan verslaafd is? ,,Haha, die grap maken mijn collega's ook. Het is heel erg gemaakt, dat toch wel. Maar Expeditie Robinson kon ik niet laten liggen."

FOTO LINKS: Sjef Schellekens uit Boxtel kan fysiek de uitdaging van Expeditie Robinson aan.

FOTO RECHTS: De Boxtelse Amber Ariëns hoopt via het productieteam op het eiland terecht te komen. (Foto's: Peter de Koning).


Beurs in De Rots

In gemeenschapshuis De Rots aan de Nieuwe Nieuwstraat in Boxtel wordt woensdag 15 maart een kinderkleding- en speelgoedbeurs gehouden. Tijdens deze beurs, die om 20.00 uur van start gaat, worden gebruikte kleding en speelgoed voor een tweede ronde aangeboden. De toegangsprijs bedraagt 1,50 euro. Neem voor meer informatie contact op met de organisatie via kinderkledingenspeelgoedbeurs@gmail.com.

Afbeelding
Afbeelding