Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

STATENLID MARTIJN DE KORT BRENGT WERKBEZOEK AAN BOXTEL

PvdA toont juweeltjes in Selissenwal

Martijn de Kort uit Vught, lid van Provinciale Staten en kandidaat-Kamerlid voor de Partij van de Arbeid, bracht dinsdag een bezoek aan Boxtel. Daar werd hij ontvangen door partijleden Nico Bulter, Frank Geurtz, Mohamed Rahmoune én door Jan Pennings en Marria van den Hoven van Platform Selissenwal. Met een wandeling lieten ze zien hoe de wijk zich - met name door inspanningen van bewoners - de afgelopen vijftien jaar ontwikkeld heeft tot een leefbare buurt. Het Statenlid bezocht ook bedrijventerrein Ladonk.

Het wijkplatform schreef in 2014 een ontwikkelingsplan voor Selissenwal. Verschillende ideeën uit het document zijn al gerealiseerd. Het bezoek van De Kort voer langs de successen die het wijkplatform wist te boeken. Zo werden in augustus van vorig jaar drie ommetjes in de wijk gelanceerd, die wandelaars langs de mooiste plekjes van Selissenwal leiden. Een deel daarvan werd uiteraard bewandeld.

,,Tegenwoordig heeft iedereen de mond vol van cohesie en zaken van onderaf aanpakken. Hier zie je concreet terug dat bewoners gezamenlijk de schouders eronder zetten om van hun wijk iets moois te maken", vond De Kort. Het wijkplatform gaf aan nog lang niet klaar te zijn in Selissenwal. ,,We hopen onze plannen in 2018 af te ronden. Dat gaat lukken. De gemeente staat positief tegenover onze initiatieven en ook de komst van de wijkmakelaar is écht een vooruitgang", vertelde voorzitter Pennings. (Foto: Gerard Schalkx).