Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

PARTIJ BLIJ MET 'POSITIEF ANTWOORD' B. EN W.

Balans ziet Jas al over de nieuwe Markt lopen...

MARC CLEUTJENS

Oppositiepartij Balans is blij met de 'positieve reactie' die het gemeentebestuur van Boxtel deze week heeft verstuurd na vragen over de inzet van lokale ondernemers bij plaatselijke projecten. Balans vroeg in januari of het voor Tesla opgestelde bidbook ook beschikbaar was voor kleinere bedrijven die zich in Boxtel willen huisvesten.

Het gemeentebestuur stelde het bidbook samen om zich voor te stellen bij Tesla. De fabrikant van elektrische auto's zoekt in Nederland naar een grote productielocatie en ook Boxtel heeft zich gemeld. Balans stelt 'zeer positief' te zijn over de vervolgstappen die B. en W. hebben genomen. Mede op aandringen van de oppositiepartij werd een lijntje uitgeworpen bij Tesla, al is het de vraag over de gemeente voldoende vierkante meters beschikbaar heeft voor een grote autofabriek. Met name in Noord-Nederland liggen kapers op de kust.

Op vragen van Balans laat het gemeentebestuur weten dat het bidbook in het Nederlands wordt vertaald, zodat ook lokale en regionale bedrijven zich op de hoogte kunnen stellen van de gunstige vestigingsfactoren in Boxtel. Het motto 'Meewerkend Boxtel' geldt ook als leidraad in het bidbook.

KEISTAMPERS

Balans vroeg in januari specifiek of Boxtel bereid is lokale ondernemers te betrekken bij de herinrichting van de Markt, die in 2018 op de schop gaat. De partij refereerde onder meer aan een brief die de Keistampers Combinatie Boxtel schreef. In die brief maakte ondernemer Tonny Wagenaars namens vijf aannemingsbedrijven kenbaar dat deze bedrijven graag betrokken willen worden bij de reconstructie van de Markt.,,Wij zijn blij dat lokale ondernemers zich verenigen en aanmelden om dit werk te willen uitvoeren", laat het gemeentebestuur in een reactie op vragen van Balans weten. ,,Gezien de omvang van het werk wordt het waarschijnlijkheid een meervoudig onderhandse aanbesteding. De lokale combinatie krijgt in dat aanbestedingsproces een uitnodiging om in concurrentie een aanbieding in te dienen."

Fractievoorzitter Wim van der Zanden is blij met de positieve opstelling van B. en W. Het lijkt erop alsof hij Jas de Keistamper op Koningsdag in 2018 al over de nieuwe, door Boxtelse handen, aangepakte Markt ziet schrijden. ,,De Keistampers Combinatie Boxtel van lokale bedrijven onder leiding van Tonny Wagenaars kan alvast aan het calculeren om straks een aanbod te doen", aldus Van der Zanden. (Foto: Albert Stolwijk).