Afbeelding
Foto: Peter de Koning

TAFELTENNISSERS BOEKEN MONSTERZEGE OP TAVERBO SABO 1

Taverbo Sabo 3 grijpt BRTC-titel

Taverbo Sabo 3 werd maandag overtuigend kampioen na een monsterzege van 8-2 op Taverbo Sabo 1. De overige posities in de Boxtelse Recreatieve Tafeltennis Competitie (BRTC) zijn nog niet beslecht.

De Horntreffers houdt nog altijd kans op een tweede plaats na een zege van 6-4 op Taverbo Sabo 4 en naderde Taverbo Sabo 1 tot op twee punten. Grand café Rembrandt zag haar kans op een derde plaats slinken na een onverwacht grote nederlaag van 7-3 tegen De Firma Fotografie. Rotsvast won met 7-3 van De Dommel en zette zich stevig in de middenmoot. De Dommel staat na maandag nóg steviger op een laatste plaats en kan de rode lantaarn waarschijnlijk niet meer ontlopen.

KAMPIOENSCHAP

Koploper Taverbo Sabo 3 had aan een gelijkspel tegen concurrent Taverbo Sabo 1 voldoende om het tweede opeenvolgende kampioenschap binnen te halen. Het team van aanvoerder Henk IJsseldijk, Daan de Koning en Uschi Meeuwis ging vlot van start en had al snel de buit binnen. Na een 4-0 tussenstand sloeg Taverbo Sabo 1 echter terug. Frans van Dun won drie games van IJsseldijk. De zesde partij werd gewonnen door Meeuwis van Hans van Haaren. Dat was pas tijdens de vijfde beslissende game, maar de blijdschap om het bemachtigde kampioenschap was er niet minder om. De overige partijen waren een formaliteit. Van Haaren haalde echter nog een punt binnen tegen IJsseldijk. De Koning bleef zoals gebruikelijk ongeslagen, evenals Meeuwis.

Cees Hems kon voor team Taverbo Sabo 1 deze keer geen punten laten bijschrijven. Ook het dubbelspel was voor Taverbo Sabo 3. De Koning en Meeuwis waren te sterk voor Hems en Van Haaren. Ronald van Dael mocht deze belangrijke wedstrijd wegens een ernstige enkelblessure niet meespelen en lijkt ook voor het restant van de competitie uitgeschakeld.

IN DE RACE

Door de zege van 6-4 van De Horntreffers op Taverbo Sabo 4 bleef het team van Wim van Aarle, Hans en Ad van Weert in de race voor de beste plaats achter de nieuwe kampioen.

Ad en Hans wonnen ieder twee enkelspelen. Ad van Weert won van Raymond de Boer en Toon van Geel, Hans van Weert won van De Boer en Peter de Rooij. Van Aarle was eveneens goed voor een zege op De Boer. Van Geel en De Rooij van Taverbo Sabo 4 wonnen ieder twee enkelspelen zodat het dubbelspel de beslissing moest brengen over de winst in deze partij. Van Aarle en Ad van Weert wonnen uiteindelijk in de vijfde game.

OPMARS

De Firma Fotografie is de laatste weken aan een opmars bezig van de onderste plaats op de ranglijst. Zij probeert een plaats in de middenmoot te veroveren. Dit keer moest het team grand café Rembrandt moest er aan geloven. Stef Schellekens, Jordy van de Laak en Gabriël Valks hadden zich van nieuw materiaal voorzien en dat liet zich meteen uitbetalen. Halverwege de wedstrijd stond er een tussenstand van 4-1 op het scorebord in hun voordeel. Van de Laak won van Hans Stoker van Rembrandt, Valks van Arnold van der Heijde en Schellekens van Ad Brekelmans.

Het dubbelspel was voor Stoker en Van der Heijde. Zij boekten winst op Valks en Van de Laak. Die laatste sleepte een punt binnen door winst op Van der Heijde. De wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen toen Stoker en Brekelmans ieder nog één punt binnenhaalden op Schellekens en Valks. In de laatste drie partijen viel de winst echter De Firma Fotografie ten deel. Van de Laak bleef ongeslagen, Valks en Schellekens deden niet onder met ieder twee zeges in het enkelspel. Voor het team komt de middenmoot steeds meer in zicht. De Firma Fotografie won met 7-3.

Voor Rotsvast is de middenmoot al weken een vaste stek. Door de nederlagen van Rembrandt en Taverbo Sabo 4 en doordat Taverbo Sabo 2 niet in actie kwam, was maandag voor Rotsvast het uitgelezen moment om tegen het onderaan staande team van De Dommel haar positie te verstevigen. Dat ging het team goed af. Bart Theeuwes boekte zeges op Ad van Lier en Wim Jansen. Geerta Pluut won van Ad de Man en Van Lier. Jan Don versloeg Jansen en zodoende stonden er vijf punten voor Rotsvast op het scorebord.

Theeuwes en Pluut bleven ongeslagen. Don bleef bij het behaalde punt op Jansen. De punten voor De Dommel kwamen van Van Lier en De Man die allebei van Don wonnen.

Het dubbelspel leverde een punt voor De Dommel op. Uiteindelijk kwam er een fraaie zege van 7-3 voor Rotsvast op het wedstrijdformulier te staan. De Dommel kan dankzij deze nederlaag waarschijnlijk niet meer ontsnappen aan de rode lantaarn.

FOTO BOVEN: Daan de Koning van Taverbo Sabo 3 in actie tegen Hans van Haaren van Taverbo Sabo 1. (Foto: Peter de Koning).


VC Blox blijft in de race voor het kampioenschap

De volleyballers van het Boxtelse Blox hebben zaterdag in Tilburg met 3-1 verloren van Dunamis. Ondanks de nederlaag blijft het team in beeld voor het kampioenschap. Maar dan mag de formatie geen misstappen meer maken en er moet met overtuiging gewonnen worden in de aankomende cruciale wedstrijden.

Blox wilde iets rechtzetten na een eerder geleden nederlaag in Bladel. Tijdens het inslaan was echter al duidelijk te zien dat de ploeg niet zomaar even zou winnen in Tilburg. De eerste set ging gelijk op en het attent spelende Blox bleef twee punten voor. Maar Dunamis vond de gaten en haalde met haar middenspelers veel punten binnen. Dunamis won de eerste set; Blox vergat zichzelf te belonen.

De Boxtelse formatie wist wat zich te doen stond in de tweede set om de punten mee naar huis te kunnen nemen. Maar de volleyballers uit Boxtel verzaakten te slapen waardoor Dunamis een 6-0 voorsprong nam. Blox rechtte de rug en begon beter te spelen. Sten IJsseldijk viel heerlijk in voor de geblesseerde Teun van den Boer en legde de ballen mooi neer voor de aanvallers van Blox. Teun Verhagen stond ook in de basisopstelling en stelde de coach niet teleur. Hij was achterin alert en sloeg voorin geweldige ballen in. Dunamis bleef ook scoren waardoor Blox het gat van zes punten niet meer kon dichten en tegen een 2-0 achterstand aankeek.

Blox begon goed aan de derde set. Het team speelde fel en liet niet zomaar ballen op de grond vallen. Maar waar de Boxtelaren vergaten de punten te maken, deed Dunamis dit met haar goede middenspelers wel. De set ging gelijk op, maar weer was het de Tilburgse formatie die net wat eerder bij de 25 punten was: 3-0.

Blox was aangeslagen maar zeker niet van plan om zonder punten naar huis te gaan. Met Daan van den Boer als reserve-aanvoerder in het veld werd de strijd hervat. Hij nam zijn ploeg op sleeptouw door geweldige combinaties met IJsseldijk. Van den Boer kwam als winnaar uit de strijd tegen Dunamis door slim langs het Tilburgse blok te slaan en de aanval van de tegenstander af te remmen met eigen blokkades. Blox haalde de laatste set binnen en ging met een goed gevoel naar huis. De wedstrijd ging weliswaar verloren met 3-1, maar de Boxtelaren streden voor elk punt. De meegereisde supporters genoten van fraaie en lange rally's.

Zaterdag 11 maart speelt Blox thuis in De Braken tegen Hajraa, aanvang 14.30 uur.

Uitslagen afgelopen weekend

Skunk – VC Blox JC 14-0

Saturnus – VC Blox DS 24-0