WINST VOOR MANNEN EN VROUWEN IN SPORTPARK MOLENWIJK

MEP in vorm na winterstop

Het ging coach Inge Poelmans zondag niet om de hoogte van de score waarmee haar ploeg zou zegevieren, maar veel meer om het terugzien van de spelpatronen waarop in de winterstop flink was getraind.

En dat gebeurde ook. MEP was veel sterker dan de Limburgse vrouwen. Illustratief daarvoor was de rol van keepster Amber Kools. Zij hoefde in de gehele wedstrijd slechts eenmaal corrigerend op te treden. MEP kon naar hartenlust breien en de neutrale toeschouwer zag mooi en verzorgd aanvalsspel. De score met de rust (2-0) was evenwel aan de magere kant. Ivet van Schaijk en Emma Bassa tekenden voor de treffers.

In de tweede helft ging MEP op dezelfde wijze verder. Goed hockey met veel kansen maar te weinig doelpunten. Het was Marleen Bordat die van de acht corners nummer vijf en zes benutte en zo de score uitbouwde naar 4-0. Over het vertoonde spel was coach Poelmans tevreden. De effectiviteit zal evenwel aangescherpt moeten worden.

Dat zal zeker zondag 12 maart nodig zijn tegen het sterke Hopbel. Ook dat team gaat nog voor de play-offs. Voor de tweede plaats in deze ronde staan de teams heel dicht bij elkaar. Afslag in Schijndel om 12.45 uur.

MEP-SHOW

De hockeymannen van MEP speelden zondag met veel bezieling. Nadat vrijdag de bekerwedstrijd in Maastricht met 2-4 werd gewonnen, wilden de Boxtelse spelers vooral in de competitiewedstrijd er tegenaan. Bar slecht weer en een snelle tegengoal konden hun ambities van de Boxtelaren niet deren. Tom Strüber stelde met zijn attente goal snel orde op zaken en toen kon de MEP-show beginnen.

Met oogstrelend combinatiespel en technische hoogstandjes werd de defensie van Berkel-Enschot uiteen gerafeld. Maar net als bij de vrouwen wisten de mannen de vele kansen niet te benutten. Stijn Koesen zorgde vlak voor rust voor de verdiende voorsprong 2-1.

In de tweede helft zette MEP door. Afgekeurde treffers hadden geen vat op het opportuun spel van de Boxtelaren. Dat het slechts bij één doelpunt bleef in de tweede helft (opnieuw Koesen) mag een wonder heten.

ZEER TEVREDEN

Coach Eric Verzijden was zeer tevreden over het vertoonde spel. De afwerking kan inderdaad beter, maar hij had datgene teruggezien waarop zo hard was getraind. Zondag 12 maart speelt MEP tegen Geel Zwart. Dat wordt zeker geen makkelijk potje en van onderschatting wil de coach dan ook helemaal niets weten. Afslag in Veghel om 14.45 uur.

Helmond        12-31        B.-Enschot        12-18

MEP        12-28        Oss        12 17

HCAS        12-24        Warande        12-10

Weert        12-20        Rosmalen        12-9

HOD        12-19        Geel Zwart        12-7

Hopbel        12-19        St.-Oedenrode        12-4

FOTO BOVEN: Beeld uit het duel tussen MEP en Concordia. Aan de bal namens de Boxtelse ploeg: Nicole Sauvé. De hockeysters wonnen van de rode lantaarndrager met 4-0. (Foto: Hans Verberk).