GOEDE RESULTATEN VOOR LEDEN L'UNION

Zilver voor Eef Quinten op bondskampioenschap

Handboogschutter Eef Quinten van de Liempdse vereniging L'Union heeft afgelopen weekeinde tijdens de bondskampioenschappen indoor in de tweede klasse compound weer goede zaken gedaan. Na het behalen van een bronzen van 2016 zette hij een stap vooruit met dit keer de zilveren medaille. Na een goede voorronde en spannende finalerondes verloor hij pas in de slotfase van dezelfde tegenstander die hij enkele weken geleden in de finale van de rayonkampioenschappen trof. Toen won Quinten wél.

In Ysselsteyn plaatste compoundschutter Quinten zich met stabiele scores als vierde voor de finales. In de achtste finale moest hij aantreden tegen junior Erik de Vet uit Eindhoven. Dit werd een spannende en gelijkopgaande strijd waarin beiden om beurten een punt voorsprong namen of de stand gelijk trokken.

In de laatste serie wist Quinten echter het pleit te beslechten: 137-138. De kwartfinale was iets gemakkelijker voor de Liempdenaar. Hij kwam uit tegen Danny Quak uit Wageningen en zette steeds betere scores neer, waardoor hij het duel besliste met 136-140. Daarmee kwam het erepodium in zicht, maar moest hij in de halve finale eerst nog afrekenen met Ron Verbraak. Die was niet van plan zich zomaar gewonnen te geven.

In de eerste serie pakte de tegenstander een minieme voorsprong. Er werd op hoog niveau gescoord. Quinten trok dit gelijk in de daaropvolgende serie en behield dit in de reeks daarna. In de vierde doorgang liet de schutter uit Schijf eindelijk een steekje vallen, waar Quinten met één punt van wist te profiteren. Een hoge laatste serie van beiden veranderde daar niets meer aan: 140-141.

FLINKE STEEK

Blijkbaar hadden voorgaande duels Quinten toch veel kruim gekost. In de finale kwam hij uit tegen Eindhovenaar Bram Smits en liet al in de eerste serie een flinke steek vallen. Toch was het verschil niet onoverbrugbaar omdat Smits niet optimaal profiteerde. Hierdoor gesterkt pakte Quinten de volgende serie een punt terug, maar zijn hoop vervloog toen Smits hem in de volgende series geen kans meer gaf om korter bij te komen: 134-139.

Bert van der Wiel, die eveneens in de tweede klasse compound deelnam, wist dit keer geen potten te breken. Vooral in het eerste deel van de selectieronde wist hij niet in de wedstrijd te komen en miste in het tweede deel de finales op één punt.

In Middelbeers nam Johan Holsken deel aan de bondskampioenschappen indoor recurve klasse 3 en deed het met een vierde plek ook uitstekend. Hij startte goed, maar viel in het tweede deel terug. Toch plaatste hij zich als dertiende voor de finales. Hierin startte hij weer goed tegen de als vierde geplaatste Delftenaar David van Slingerland die hij na een spannende start met 7-3 aan de kant zette.

De kwartfinale was vervolgens een redelijk eenvoudige prooi voor Holsken: 2-6. In de halve finale verslikte hij zich echter flink. Tegen de latere kampioene Esther van der Poel delfde hij het onderspit met 6-0. In de troostfinale om het brons wist Holsken deze dreun niet goed meer te boven te komen. Wel kon hij de eerste set nog op voorsprong komen, maar daarna kon hij geen tegenstand meer bieden tegen opponent Richard van Broekhoven uit Gilze: 2-6.

Youssef el Kourdi stond ook in Middelbeers aan de start. In de recurveklasse 4 startte hij in de selectieronde goed. In het tweede deel viel hij echter terug, maar hij plaatste zich toch als negende schutter voor de finalerondes. Daarin trad hij in de achtste finale aan tegen streekgenoot Ronald Langereis. Beiden maakten er een strijd van waarin Langereis pas in de laatste set het voordeel wist te pakken: 4-6. Hierdoor lag El Kourdi uit het toernooi.

BBO Volley

Uitslagen dinsdag 7 maart

EERSTE KLASSE

Discovloer/Fustje - Veldsink de Lind        1-2

Burned - Xieoe Meubel Idee        0-3

FAC Hypotheken - NulVier        3-0

2e Glas: DaNie - VanderlandeNetnie        1-2

TWEEDE KLASSE

The Brain quizzen - Van Olphen        3-0

Fireballs - Als Voorheen 2a        3-0

Oude Ballen - Hoppenbrouwers        2-1

Effe Tikke - Hart van Boxtel        3-0

DERDE KLASSE

Unlimited - Becoloth        3-0

Smit & Dorlas - VOF c.s.        1-2

Erfgoed Brabant - Arie's        3-0

Van Oirschot RVS - Jesse v.d. Sande        2-1

VIERDE KLASSE

Baldadig - Zonder Naam        0-3

De Braken - Bonyxblok        2-1

Brabant Sports - Magic X        2-1

Clic Visuals - Arteway        3-0

Programma dinsdag 14 maart

EERSTE KLASSE

Burned - Veldsink De Lind        19.30

FAC Hypotheken - Xieoe        20.30

2e Glas: DaNie - Fassbender        21.30

NulVier - VanderlandeNetnie        22.30

TWEEDE KLASSE

Als Voorheen 2a - Hoppenbrouwers        19.30

The Brain quizzen - Effe Tikke        20.30

Van Olphen - Hart van Boxtel        21.30

Fireballs - Oude Ballen        22.30

DERDE KLASSE

VOFc.s. - Arie's        19.30

Unlimited - Van Oirschot RVS        20.30

Becoloth - Jesse v.d. Sande        21.30

Smit & Dorlas - Erfgoed Brabant        22.30

VIERDE KLASSE

Bonyxblok - Magic X        19.30

Baldadig - Clic Visuals        20.30

Zonder Naam - Arteway        21.30

De Braken - Brabant Sports        22.30