Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

UITREIKING PROVINCIEPENNING OP 14 MAART

Michael van Gerwen ereburger van Brabant

De oud-Boxtelse darter Michael van Gerwen ontvangt maandag 14 maart, samen met zeven andere sporters, de Provinciepenning van Noord-Brabant. Hij wordt hiermee automatisch ereburger van de provincie. De uitreiking vindt plaats in het Brabantse provinciehuis te 's-Hertogenbosch.

De Provinciepenning is de hoogste onderscheiding die de provincie toekent. Ook motorcrosser Jeffrey Herlings, zwemster Ranomi Kromowidjojo, rallycoureur Gerard de Rooy, wielrenster Marianne Vos, atleet Kenny van Weeghel, schaatster Ireen Wüst en tafeltennisster Kelly van Zon, krijgen de onderscheiding op grond van grote verdiensten voor de sport en hun ambassadeurschap voor het sporten.

Van Gerwen voert momenteel de wereldranglijsten aan in de dartssport, was winnaar van het wereldkampioenschap PDC in 2014 en 2016, won in 2012 als eerste Nederlander de World Grand Prix in Dublin en werd meerdere malen tot speler van het jaar verkozen.

De penning werd eerder onder meer toegekend aan Ankie van Grunsven, Pieter van den Hoogenband, Leontien van Moorsel, Hanja Maij-Weggen, Onno Hoes, Gerard van Maasakkers, Guus Meeuwis, Thijs Verwest, Wim van der Leegte en Peter van der Velden.

BLESSURE

Van Gerwen kwam de voorbije weken sportief niet in actie. Een rugblessure verhinderde hem om deel te nemen aan de UK Open. ,,Op doktersadvies moet ik rusten en proberen zo snel mogelijk genezen", liet hij deze week via Twitter en Facebook aan zijn fans weten. De darter verwacht weer spoedig hersteld te zijn.

FOTO ONDER: Begin dit jaar won Michael van Gerwen het wereldkampioenschap darts. De oud-Boxtelaar ontvangt op 14 maart de Provinciepenning van Noord-Brabant. (Foto: Albert Stolwijk).