Afbeelding
Foto: Peter de Koning

AANNEMER SCHILDERT GROOT AANTAL 'CIVIELE KUNSTWERKEN'

Verfbeurt voor Boxtelse brugleuningen

In opdracht van de gemeente Boxtel voorziet een aannemer niet minder dan 57 zogeheten civiele kunstwerken van een nieuwe verflaag. Het meest opvallend zijn de leuningen van vrijwel alle Dommelbruggen die onder handen genomen worden. Ze worden niet op locatie maar in een werkplaats geschilderd.

Tal van brugleuningen zijn de voorbije weken tijdelijk weggehaald en vervangen door steigers, die de veiligheid van voorbijgangers garanderen. De aannemer neemt elke week enkele brugleuningen mee om niet afhankelijk te zijn van de weersomstandigheden. Zodra de verfbeurt is afgerond, worden de brugleuningen teruggeplaatst. Dat gebeurde deze week al bij de Dommelbrug in de Eindhovenseweg en bij de spoorviaducten in de Lagevoortseweg en de Oirschotseweg.

Momenteel wordt nog gewerkt aan de leuningen van de brug in de Molenstraat en op Hal. Volgens een woordvoerster van de gemeente Boxtel kunnen niet alle brugleuningen gedemonteerd worden. Als het weer beter wordt, gaat de aannemer op locatie aan het werk. De verwachting is dat dit medio april gaat gebeuren. De aannemer beperkt zich tijdens de werkzaamheden niet tot schilderwerk. Ook worden reparaties uitgevoerd aan het beton en worden reinigingswerkzaamheden uitgevoerd. Metaal en hout worden schoongemaakt en geconserveerd.

FOTO ONDER: Beeld van de Dommelburg in de Achterberghstraat. (Foto: Peter de Koning).