Afbeelding
Foto: Hans van Doorn

ANDRÉ HAZES JUNIOR OP MUZIEKFESTIVAL

'Hollandse Kost' verhuist naar sporthal Liempde

HENK VAN WEERT

De tweede editie van het Nederlandstalige muziekfestival Hollandse Kost wordt zaterdag 7 oktober gehouden in sporthal Pius X te Liempde. Dat heeft organisator Jordy van den Boer deze week bekendgemaakt. Vorig jaar, tijdens de eerste aflevering, kondigde de Boxtelse volkszanger al aan dat in ieder geval André Hazes junior voor het muziekfeest is vastgelegd.

Pius X is qua vloeroppervlak iets kleiner dan sporthal De Braken, waar Hollandse Kost in oktober 2016 voor het eerst werd gehouden. ,,Maar omdat de Liempdse zaal meer nooduitgangen heeft, kunnen we zo'n tweehonderd bezoekers meer ontvangen. Er is plaats voor ruim twaalfhonderd mensen", vertelt Jordy. De eerste 250 kaarten zijn inmiddels verkocht.

Diverse keren hield Jordy fanclubavonden in zaal De Comsche Hoeve. Vorig jaar pakte hij het groter aan en schotelde hij in sporthal De Braken 'Hollandse Kost XL' voor. Met optredens van grote namen uit het Nederlandstalig repertoire: onder meer Stef Ekkel, Sieneke, Snollebollekes en René Schuurmans. Natuurlijk trad Jordy ook zelf op en dat zal op de eerste zaterdag van oktober niet anders zijn. Welke vijf andere artiesten naast hem en André Hazes junior op het podium komen in Pius X wordt in de loop van de komende maanden duidelijk.

,,Eénmaal per jaar wil ik een groot evenement met Hollandse muziek in Boxtel organiseren. Niet vaker, want dan wordt het een overkill. De eerste editie verliep zonder problemen. Er werd niet één klacht ingediend qua overlast en ook de politie was positief over het verloop", glundert Jordy.

Bezoekers kunnen zaterdag 7 oktober van 18.00 tot 01.00 uur een doorlopende muziekshow verwachten. Kaarten kosten 17,50 euro en zijn te bestellen via www.ticketkantoor.nl/shop/hk2017.

FOTO ONDER: Zanger Jordy van den Boer tijdens Hollandse Kost XL in sporthal De Braken. Dit jaar organiseert hij het muziekfeest in de Liempdse sporthal Pius X. (Foto: Hans van Doorn).


Contactmiddag KBO

De Katholieke Bond van Ouderen (KBO) in de Boxtelse wijk Centrum houdt maandag 13 maart van 13.30 tot 16.30 uur een contactmiddag in De Adelaar. Tijdens een gezellige bijeenkomst worden onder het genot van een hapje en een drankje de activiteiten van het afgelopen jaar geëvalueerd. Ook wordt vooruitgeblikt naar hetgeen dit jaar te doen staat. Aansluitend is er een optreden van het orkest Alleen. Belangstellende KBO'ers uit het centrum hoeven zich niet aan te melden. De zaal is vanaf 13.00 uur geopend.

Boxtel

Dükerskoor

Het Dükerskoor verzorgt maandag 27 maart vanaf 20.00 uur de maandelijkse smartlappenavond in grand café Rembrandt aan de Rechterstraat in Boxtel. Naast smartlappen staan ook zeemansliedjes op het repetoire. Het publiek kan meezingen vanuit de tekstbundels die worden uitgedeeld. Toegang is gratis.