INFORMATIEAVOND TRANSITIE BOXTEL

Inwoners Boxtel kunnen ook auto gaan delen met anderen

Transitie Boxtel houdt woensdag 12 april in café Rembrandt een informatieavond over het delen van auto's. Tal van mogelijkheden passeren de revue, zoals het delen van de eigen auto of aansluiting zoeken bij een organisatie zoals Green Wheels.

Vooral jongeren hoeven niet zo nodig meer een eigen auto te hebben, zo stelt Transtitie Boxtel. Voor anderen vervalt met autodelen de 'noodzaak' van een tweede auto. ,,En bovendien speelt natuurlijk het financiële argument een belangrijke rol want met autodelen kun je ook flink wat geld besparen. Dat verklaart waarom het autodelen al snel tot een nieuwe trend is uitgegroeid", aldus Transitie Boxtel.

In Boxtel zijn al enkele initiatieven voor autodelen gestart. Dat betreft met name het delen van de eigen auto met anderen. Dat zullen mensen vaak ook onderling doen, zonder formele regelingen. Maar met de online methode van provider Snappcar worden zaken als risico's, verzekering en financiële afwikkeling heel gemakkelijk geregeld. Ook daarover zal de nodige informatie gegeven worden.

De 'autodeelavond' in Boxtel wordt georganiseerd door Transitie Boxtel, als een van de projecten die onlangs werden goedgekeurd door het bestuur van nationaal landschap Het Groene Woud. Een ander project betreft het stimuleren van eetbare siertuinen om zo de productie en het genieten van groenten en fruit van eigen grond te promoten en zo tevens de biodiversiteit te vergroten.

De informatieavond over autodelen in Rembrandt begint op 12 april om 20.00 uur en is vrij toegankelijk.


Carnavalscollecte

Vrijwilligers van de afdelingen Boxtel, Meierijstad en Boekel van het Nederlandse Rode Kruis collecteerden zondag 26 februari tijdens de Grote Eendentrek. Vele toeschouwers trokken tijdens de optocht hun portemonnee of diepten enkele munten uit hun jaszakken op. De collecte leverde uiteindelijk 760 euro op. Sinds 1 januari 2017 is de lokale tak onderdeel geworden van de afdeling Meierijstad + Boxtel + Boekel. Voor de collecte van de week van het Rode Kruis tussen 18 en 24 juni worden nog collectanten gezocht. Neem voor meer informatie contact op met collectecoördinator Wieke Doevendans via telefoonnummer 06-28 70 12 91.