Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

WENS VAN TWEE TIENERMEISJES UIT HEERLEN KOMT UIT

Boxtelse hengst heeft rol in BZT Show

Tsjerk, de 12 jaar oude Friese hengst van Boxtelaar Henk Meijs, is na zaterdag 11 maart een beroemd paard. Die middag is het dier te zien in de BZT Show, een programma op NPO3 waarbij wensen van kinderen worden vervuld.

Twee meisjes uit Heerlen hadden een grote wens: de manen van een paard invlechten. En dus zocht de redactie van de BZT Show naarstig naar een geschikt paard. ,,Een nichtje van mijn smid werkt bij het programma en nadat iemand had afgezegd, werd ik gevraagd. Het leek me een leuke ervaring en ik had die dag tijd", aldus Meijs, die eigenaar is van twee paarden en een pony. Zijn dieren zijn bekend in deze regio: al jaren worden ze ingezet tijdens de intocht van Sinterklaas in Lennisheuvel en tot voor kort in Boxtel.

KAPSALONNETJE

Zaterdag vertrok Meijs met Tsjerk en zijn buurvrouw naar Hilversum voor de opnames van de BZT Show. Tijdens de opnames van de show kregen de twee meisjes uit Limburg van presentatoren Pepijn Gunneweg en Jetske van den Elsen te horen dat hun wens werd vervuld.

In een ruimte naast de zaal waar het publiek zat, was een speciaal kapsalonnetje ingericht - inclusief roddeltijdschriften zoals Privé en Story - en de kinderen mochten samen met de bekende Nederlander Britt Dekker vlechtjes maken in de manen van Tsjerk. ,,Het leek wel alsof hij stond te slapen, zó braaf was Tsjerk. Gelukkig is hij door de evenementen wel wat gewend", vertelt Meijs. ,,En Britt Dekker is een echt paardenmeisje en was heel leuk in de omgang met de kinderen. Het was erg leuk om eens te zien hoe zo'n show wordt opgenomen. Alles is mogelijk daar. Zo was er een jongen die graag wilde doen wat een winnaar van een Formule 1-wedstrijd doet: het publiek natspuiten met champagne. Hij kreeg blikjes cola en mocht een aantal vrijwilligers nat maken..."

De BZT show wordt zaterdag om 17.45 uur uitgezonden op NPO3. ,,Ik ben erg benieuwd wat ze ervan hebben gemaakt", aldus Meijs. ,,Het ziet er vast en zeker gelikt uit. Het kapsalonnetje was niet meer dan een decor, maar daar zie je op televisie vast niets van terug."

FOTO ONDER: Henk Meijs en zijn Friese hengst Tsjerk. Het paard figureert zaterdag 11 maart in de BZT show. (Foto: Albert Stolwijk).