Afbeelding
Foto: Hans Verberk

DEN DUNGK WINT ROMMELIG DUEL IN 'DE BRAKEN'

Aartsrivaal klopt basketballers JRC

De basketballers van JRC hebben zondag in sportcomplex De Braken verloren van aartsrivaal Den Dungk uit Den Dungen. De gasten wonnen met 51-60. Na een onderbreking van drie weken, waaronder de carnavalsweek, bleek het niet eenvoudig om weer goed voor de dag te komen voor JRC.

JRC startte met een complete selectie aan de wedstrijd. Het eerste gedeelte van het eerste kwart was eenrichtingsverkeer. Den Dungk domineerde in alle aspecten van de wedstrijd. Den Dungk kreeg veel open schoten en was trefzeker, daarnaast wist de ploeg JRC vaak van het scoren af te houden. Dat was een deja vu voor de Boxtelaren, die enkele weken geleden hetzelfde overkwam tegen Vught. Pas na zes minuten wist JRC door middel van Ian Rooth de eerste punten binnen te gooien. Door de verdediging aan te scherpen, wist JRC weer in te lopen op Den Dungk. Daardoor was de stand van het eerste kwart 12-16 in Dungens voordeel.

JRC wist in het tweede kwart zeven minuten vol te houden waarmee de ploeg het eerste kwart mee was geƫindigd. Daarna leek het alsof door JRC paniekbasketbal werd gespeeld. Veel turn-overs en geforceerde schoten waren tekenend voor het spel van de thuisploeg. Daardoor kon Den Dungk uitlopen naar 26-38.

In het derde kwart werd deze trend doorgezet, maar dan wel van beide kanten. De wedstrijd leek min of meer stil te vallen en het verschil werd niet groter of kleiner. Veel turn-overs en slordig spel, aanvallend gezien. Beide teams waren daartegen defensief wel van de partij, gezien het aantal scores in dat kwart.

In het vierde kwart leek JRC terug te komen. Met een kleine run wisten de Boxtelaren het verschil even terug te brengen naar vijf punten. JRC kon op dat moment echter niet doorduwen. Den Dungk schakelde er een tandje bij en bracht daarmee het verschil terug naar negen punten. De Boxtelaren deden nog een paar pogingen, maar dit waren niet meer dan stuiptrekkingen. Eindstand 51-60.

FOTO BOVEN: Jelle Jorritsma is trefzeker voor de basketballers van JRC. De Boxtelse formatie verloor thuis van Den Dungk. (Foto: Hans Verberk).


Volop activiteiten tijdens NLdoet

NLdoet, de jaarlijkse actie van het Oranje Fonds waarbij mensen hun handen uit de mouwen steken voor allerlei organisaties, vindt dit jaar plaats op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart. Via de website van het Oranje Fonds zijn al duizenden klussen aangemeld. Ook in Boxtel en Gemonde kunnen vrijwilligers op verschillende plekken een dagje meehelpen.

Kinderboerderij Boxtel gaat op vrijdag 10 maart tussen 09.00 en 15.00 uur aan de slag met het opknappen van het verblijf van de eenden en pauwen. De hokken worden vervangen door natuurlijke broedplaatsen en de vijver krijgt een opfrisbeurt.

Voor een grote voorjaarsschoonmaak in Muziekhuis Boxtel op zaterdag 11 maart tussen 09.00 en 16.00 uur worden ook vrijwilligers gezocht. Zo wordt het meubilair afgesopt, krijgen de patio en de leslokalen een likje verf en wordt het buitenterrein schoongemaakt. Ook de Geitenwei in de wijk Selissenwal wordt die dag tussen 09.00 en 16.00 uur grondig schoongemaakt en dingen die stuk zijn, worden gerepareerd. Buurtkamer Forofiet aan het Ronduutje knapt op 11 maart het buurthuis op, terwijl zorgorganisatie Cello voor die dag vrijwilligers zoekt die ervoor zorgen dat cliƫnten met een beperking de middag van hun leven krijgen en volledig gestyled over een catwalk kunnen lopen. Een overzicht van alle klussen is te vinden op www.nldoet.nl. Daar kunnen vrijwilligers zich ook aanmelden.

De La Salle aan de Schijndelseweg gaat aan de slag met het oppimpen van de speelplaats en zoekt vrijwilligers die jongeren kunnen begeleiden bij een uitje naar een pretpark, het oertijdbos van museum De Groene Poort krijgt een opknapbeurt.

DATMUNDA GEMONDE

In Gemonde wordt het volledige buitenterrein van de gilde-accommodatie Datmunda aan de Kaal Hoefsteeg opgeknapt. Ook krijgen vijftig gasten van de Zonnebloem een geheel verzorgde lunch met medewerking van vrijwilligers. Voor al deze activiteiten hebben zich voldoende vrijwilligers gemeld.