Archiefopname van de Rabobank Paasloop. De atletiekwedstrijd lokt jaarlijks enkele honderden atleten naar sportpark Den Wielakker. (Foto: Peter de Koning, 2002).
Archiefopname van de Rabobank Paasloop. De atletiekwedstrijd lokt jaarlijks enkele honderden atleten naar sportpark Den Wielakker. (Foto: Peter de Koning, 2002). Foto: Peter de Koning

INSCHRIJVING BOXTELSE ATLETIEKWEDSTRIJD VAN START

Marvel houdt Paasloop en Kidsrun

Op Tweede Paasdag, maandag 13 april houdt de Boxtelse atletiekvereniging Marvel de Rabobank Paasloop. De prestatieloop start en finisht op de atletiekbaan in sportpark Den Wielakker en omvat ook de Rabobank Kidsrun voor leerlingen van alle basisscholen in Boxtel en omgeving.

De Paasloop is bedoeld voor atleten van 13 jaar en ouder waarbij deelnemers over een geheel verhard parkoers lopen dat wordt uitgezet vanaf Den Wielakker. De maximale afstand die deelnemers afleggen bedraagt 15 kilometer, kinderen die meedoen aan de Kidsrun rennen duizend meter. Het totale parkoers bestaat uit vier ronden. De eerste ronde is 3.300 meter lang, de drie overige ronden hebben een lengte van 3.900 meter. Deelnemers kunnen zich vanaf heden tot uiterlijk 12 april inschrijven via de website van Marvel: www.avmarvel.nl/paasloop.

Op Tweede Paasdag is inschrijving mogelijk vanaf 09.15 uur tot uiterlijk vijftien minuten voor de start. Het startbureau is ondergebracht in het clubgebouw van Marvel. De Paasloop gaat om 10.30 uur van start. Jongeren van 12 tot en met 15 jaar mogen maximaal één ronde afleggen.

De Kidsrun begint om 10.00 uur van start. Deelname kost één euro, begeleiders mogen gratis meelopen. Alle deelnemers van de Paasloop en Kidsrun ontvangen na afloop een herinnering.

De Paasloop start al vele jaren in sportpark Den Wielakker. Daarvoor was sportcomplex De Braken start- en finishplaats en renden de atleten door Boxtel-West.