High speed fotografie: het fotograferen van snelle gebeurtenissen. Jan van Welt legde hier een vallende druppel vast en geeft op 18 en 19 maart een demonstratie.
High speed fotografie: het fotograferen van snelle gebeurtenissen. Jan van Welt legde hier een vallende druppel vast en geeft op 18 en 19 maart een demonstratie. Foto: Jan van Welt

Foto-expositie Boxtel Ontspant

Boxtel Ontspant, de fotoclub die twaalf leden telt, houdt zaterdag 18 en zondag 19 maart een expositie in gemeenschapshuis De Walnoot. De tentoonstelling wordt op 18 maart om 13.00 uur geopend door cultuurwethouder Marusjka Lestrade.

Tijdens de expositie zijn zo'n tachtig foto's te zien. Ieder lid van Boxtel Ontspant heeft drie tot vier eigen afbeeldingen geselecteerd die aan een paneel hangen. Daarnaast wordt van alle leden één groot werk getoond. Tenslotte zijn afbeeldingen van Boxtel Ontspant te zien die het thema 'Boxtel en Selissen' dragen.

Aan de tentoonstelling van Boxtel Ontspant worden enkele activiteiten toegevoegd. Zo is er een kinderpuzzeltocht en een loterij. Degene die de loterij wint, mag een foto van de expositie uitkiezen om thuis op te hangen. Jan van Welt, lid van Boxtel Ontspant, geeft op beide dagen om 14.00 uur een demonstratie 'High speed fotografie', een vorm van fotografie waarbij je gebeurtenissen met een snelle sluitertijd vastlegt, bijvoorbeeld het vallen van een druppel of breken van een glas.

De tweedaagse expositie in De Walnoot is op 18 maart van13.00 uur tot 18.00 uur te bezichtigen. Zondag 19 maart is het publiek welkom tussen 11.00 en 17.00 uur.