Afbeelding
Foto: Peter de Koning

RACE CAR EVENT TREKT RUIM 600 BEZOEKERS

Classic Park Boxtel in teken van de autosport

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

Demonstraties van een geluidsloze driftende auto, racen met radiografisch bestuurbare voertuigjes, plaatsnemen in de Formule 1-simulator en bijzondere auto's bekijken: dat was zondag allemaal mogelijk tijdens de eerste editie van het Race Car Event in en rondom automuseum Classic Park aan de Koppenhoefstraat in Boxtel. Het evenement trok ruim zeshonderd bezoekers.

,,Veel van onze evenementen worden bezocht door volwassenen. Het Race Car Event was écht bedoeld voor gezinnen. En dat is goed gelukt, voor jong én oud was er de hele dag wat te doen", vertelt Olaf van Kuijlenburg van Classic Park. ,,Het was jammer dat de weersvoorspellingen niet zo goed waren, dat heeft ervoor gezorgd dat het evenement minder mensen heeft getrokken dan verwacht. Toch zijn we tevreden met ruim zeshonderd bezoekers. Het is de eerste keer dat we zo'n Race Car Event organiseren. Volgend jaar vindt dit opnieuw plaats, maar dan nóg groter."

In en rond het automuseum in het Boxtelse buitengebied was van alles te zien op het gebied van de autosport. In de ochtend konden mensen genieten van 'driftdemonstraties' van een elektrische Volkswagen Golf. Dat zorgt normaliter voor een hoop lawaai, maar vanwege speciale banden gebeurde dit geluidsloos én werden geen bandensporen achtergelaten. Op het buitenterrein waren ook enkele trucks te bezichtigen die eerder werden gebruikt voor de bekende Dakar Rally.

SPECIALE MODELLEN

De conferentieruimte was zondag omgetoverd tot de plek waar bijzondere auto's te bezichtigen waren, waaronder een RX-7 racer, Toyota Celica rallywagen, BMW M3-raceauto én enkele modellen die zijn ontwerpen door een team van de Technische Universiteit Eindhoven. Van Kuijlenburg: ,,We proberen bij ieder evenement speciale modellen te tonen. Dat is nu ook weer gelukt."

Formule 1 is hip in Nederland. Daar dragen de prestaties van de jonge coureur Max Verstappen voor een groot deel aan bij. De jeugd mocht zich even Verstappen wanen door deel te nemen aan verschillende Formule 1-spellen. Zo stonden er een modelbaan en simulator.

FOTO ONDER: Tijdens het Race Car Event in Classic Park kon jong én oud zich uitleven bij de modelautobaan. (Foto: Peter de Koning).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding