Afbeelding
Foto:

Tafeltennissers Taverbo treffen elkaar in Zwolle

Lars Strik en Rick van der Schoot, twee jeugdleden van de Boxtelse tafeltennisvereniging Taverbo/Sabo mochten vanwege de goede resultaten die ze afgelopen seizoen behaalden zaterdag deelnemen aan het jeugdklassentoernooi. Het evenement werd gehouden tijdens het Nederlands kampioenschap in Zwolle.

Lars en Rick kwamen beide uit in de junioren vierde klasse. De tafeltennissers wisten hun poulewedstrijden goed door te komen en werden respectievelijk eerste en tweede in hun poule. Hierdoor stonden ze in de volgende ronde echter lijnrecht tegenover elkaar. De eerste game wist Lars nog nipt te winnen maar de overige games waren overtuigend voor Rick die zich daarmee plaatste voor de halve finale. Helaas lukte het hem, mede door gebrek aan ervaring tegen 'noppenspelers', niet om grip op de wedstrijd te krijgen waardoor het toernooi voor hem hier eindigde. Hij mag zich met dit resultaat echter tot de beste vier spelers van Nederland rekenen in zijn klasse.


Nieuw seizoen

lonkt voor

JRC Ducks

De honk- en softballers van JRC Ducks in Boxtel maken zich op voor de start van het nieuwe seizoen.

Voordat de eerste competitiewedstrijden gespeeld worden, werken alle teams een aantal oefenwedstrijden af. Het programma voor komend weekend ziet er als volgt uit.

Programma zaterdag 11 maart

Beeball: Roef! – Ducks        11.00

Asp. softbal: Ducks – Stags        11.00

Pup. honkbal: Ducks – Jeka        13.00

U17 softbal: Stags – Ducks        15.00

Asp. honkbal: Stags – Ducks        14.30

Jun. honkbal: Stags – Ducks        10.30

Programma zondag 12 maart

Vrouwen: Ducks – Nuenen 2        11.00

Mannen: Indians/Angels – Ducks 1        11.00

Ducks 2 – Radboud Rangers        11.00


Keira Kreijveld

pakt judotitel

in West-Brabant

De Liempdse judoka Keira Kreijveld (11) heeft zondag met succes deelgenomen aan het 19e Open West-Brabants judotoernooi in Roosendaal. Het toernooi trok veel internationale judoka's die op niet minder dan negen matten in actie kwamen.

Keira was de enige deelnemer van Judoclub Liempde die deelnam aan het toernooi van judovereniging De Kroeven, die actief is in de plaatsen Roosendaal en Rucphen. De verwachting was dat de Liempdse voldoende trainingsbagage had om goed voor de dag te kunnen komen. Ze kwam uit in de klasse voor judoka's tot 12 jaar tot 44 kilo.

De eerste wedstrijd won Keira met een mooie heupworp (o-goshi) waarvoor ze werd beloond met ippon. In de tweede wedstrijd werd de verdediging van de Liempdse flink op de proef gesteld. Haar tegenstander kwam een paar keer met een sterke heupworp in, maar Keira kon deze techniek goed blokken. Toen het gevecht doorging op de grond, nam ze de tegenstandster in een houdgreep. De derde wedstrijd verliep soepeler; Keira scoorde een waza-ari (half punt) en besliste de ontmoeting vervolgens met de houdgreep. Hiermee was ze verzekerd van een plekje in de finale.

In de eindstrijd waren de meiden aan elkaar gewaagd en werd Keira bijna verrast door haar opponent. Toen ze op de grond kwamen, kon de Liempdse haar kracht en techniek combineren. Ze maakte een mooie keertechniek - de tegenstander ligt dan op de buik en wordt op de rug gedraaid - en kon haar in een muurvaste houdgreep pakken. Hiermee wist ze zich verzekerd van de gouden medaille.