Burgemeester Mark Buijs beet zich gisteravond tijdens de repetitie met Boxtel's Harmonie vast in de opzwepende klanken van de Russische componist Aram Khatchatoerian. (Foto: Peter de Koning).
Burgemeester Mark Buijs beet zich gisteravond tijdens de repetitie met Boxtel's Harmonie vast in de opzwepende klanken van de Russische componist Aram Khatchatoerian. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

BOXTEL'S HARMONIE START MET KAARTVERKOOP MAESTRO

Burgemeester Buijs dirigeert Sabeldans

De helft van de kaartjes werd al op voorhand gereserveerd, maar sinds deze week zijn ze ook daadwerkelijk te koop. De belangstelling voor de dirigeerwedstrijd Maestro Boxtel op zaterdag 1 april is groot. Mark Buijs, Berry Dankers, Peter Langenhuijsen, Suzanne Schuurmans en Henk Wagenaars verschijnen als gastdirigent zonder ervaring op de bok bij Boxtel's Harmonie en worden beoordeeld door een professionele jury. Ook het publiek krijgt een stem...

Gisteravond kwamen burgemeester Buijs en winkelier Schuurmans naar de wekelijkse repetitie in Muziekhuis Boxtel. Buijs heeft zich vastgebeten in de wervelende Sabeldans van Aram Khatchatoerian, terwijl Schuurmans aan de slag gaat met de partituur van de Triomfmars uit Verdi's opera Aïda. In de komende weken staan centrummanager Dankers, MEP-preses Langenhuijsen en voorzitter Wagenaars van werkgeversvereniging SPIN voor het orkest. De Maestro-kandidaten dirigeren niet alleen licht-klassieke muziek, maar ook pophits. Daarvoor wordt het harmonieorkest uitgebreid met een combo; bovendien treedt zangeres Eline Chavanu daarbij voor het voetlicht.

Entreebewijzen voor Maestro Boxtel kosten 12,50 euro en zijn te koop bij telefoonwinkel Ring & Go (Rechterstraat). Reserveren blijft mogelijk via e-mail (kaartverkoop@boxtelsharmonie.nl) en telefoonnummer (0411) 68 53 31. Bestelde kaartjes kunnen op werkdagen tussen 17.00 en 18.00 uur afgehaald worden op het adres Doornakkerlaan 21.

Burgemeester Mark Buijs leefde zich gisteravond tijdens de repetitie met Boxtel's Harmonie uit in de opzwepende klanken van de Russische componist Aram Khatchatoerian. (Foto: Peter de Koning).