Afbeelding
Foto: Scouting Boxtel

BOXTELSE VRIJWILLIGERS VIERDE OP WERELDWIJD 'iSCOUT'

Scouting Boxtel succesvol op digitale wereldreis

Veertig vrijwilligers van Scouting Boxtel hebben zaterdag met succes deelgenomen aan het digitale evenement iScout. De Boxtelse delegatie die bestond uit ruim veertig vrijwilligers nam met 390 andere teams uit de hele wereld deel aan iScout en behaalden de vierde plaats.

iScout is een digitale wereldreis, waarin scouts over de hele wereld worden uitgedaagd om ingewikkelde reisvragen te beantwoorden en bijzondere doe-opdrachten uit te voeren. Nadat de vrijwilligers een groepsfoto hadden ingeleverd, kon het spel beginnen. De groep was opgesplitst in een team voor de reisvragen en een team voor de doe-opdrachten. Door het inleveren van de doe-opdrachten werden 'reiscredits' verdiend, waarmee het reisvragenteam nieuwe vragen mocht beantwoorden. Het aantal goed beantwoorde reisvragen bepaalde vervolgens de eindscore.

Ondanks dat de doe-opdrachten soms zowel bizar als onmogelijk leken, is het de vrijwilligers gelukt om ze alle dertig succesvol uit te voeren. Zo werd naast een bestaand bushokje een nieuw bushokje van palen en touwen gebouwd, zongen tien vreemden in een Boxtelse kroeg mee met het lied 'Kumbaya my Lord' en werd in een rijdende aanhanger een woonkamer ingericht.

Ondertussen zocht het reisvragenteam de exacte locatie op waar de Mars Rover is vertrokken, reisden ze virtueel naar het begin van de op-één-na langste stroomlijn in China en gingen ze zelfs op zoek naar specifieke kraters op de maan.

iScout is volgens Scouting Boxtel 'een goed voorbeeld van hoe de vrijwilligers ook zelf kunnen deelnemen aan activiteiten'. ,,Onze vrijwilligers staan wekelijks klaar om een uitdagend programma voor de jeugdleden te organiseren", blikte Janneke Greunsven, bestuurslid van Scouting Boxtel, deze week terug. ,,Het is fantastisch om te zien dat dezelfde vrijwilligers tijdens iScout ook genieten van een heel uitdagend programma. Op deze manier wordt ook gewerkt aan teambuilding én worden diverse kwaliteiten van de vrijwilligers op een bijzondere manier benut."

FOTO BOVEN: Teamfoto van Boxtelse scouts die deelnamen aan het digitale evenement iScout. (Foto: Scouting Boxtel).