Afbeelding
Foto:

Big Band Boxtel

presenteert

show 'Chicago'

Onder regie van Jazzmin Hobbelen (22) uit Boxtel wordt op 31 maart en 1 april in partycentre Denziz de show Chicago opgevoerd. De afgelopen maanden is intensief gerepeteerd.

Chicago wordt opgevoerd met muzikale medewerking van de Big Band Boxtel onder leiding van dirigent Mari van Gils. De show gaat over de stad Chicago waar 'Killergirls' - vrouwen die hun man vermoord hebben - uit zijn op bekendheid en eeuwige roem. Tijdens de show ziet het publiek twee vrouwen, Velma Kelly (Jazzmin Hobbelen) en Roxie Hart (Donna Hobbelen) die door advocaat Billy Flynn (Ian van Ewijck) uit de gevangenis proberen te komen om weer de showbusiness in te gaan. De show is vrijdag 31 maart en zaterdag 1 april te zien in Denziz. Kaarten kosten 10 euro en zijn te koop bij bloemsierkunst Marimba (Van Beekstraat), SjiekKado (Breukelsestraat) em Denziz (Stationsstraat).


Voorjaarsexpo

met schilderijen

bij Bodymince

Kunstenares José van de Ven-Grevers exposeert met ingang van 16 maart een reeks schilderijen in de vestiging van Bodymince aan de Bosscheweg in Boxtel. Het zijn stuk voor stuk frisse, kleurrijke schilderijen die aansluiten bij de thema's lente en voorjaar.

Van de Ven schildert pas sinds 2008, maar heeft in die tijd haar eigen stijl ontwikkeld. Het is een stijl die zich kenmerkt door de artistieke vrijheid. Elk schilderij is anders, al zijn kleurgebruik en compositie herkenbaar. ,,Mijn eerste schilderij ontstond in 2008", vertelt de kunstenares. ,,Ik zeg met nadruk ontstond. Want mij motto was en is nog steeds gewoon beginnen en dan maar zien. Ik maak geen vastomlijnd plan voordat ik aan een schilderij begin. Spelen met kleur en materiaal en zien wat er van komt. Laag over laag, over laag werken met acrylverf, pastelkrijt, oliekrijt, papier, zand, touw stoffen of leer."

Thea Verbruggen van Bodymince ziet tijdens het inrichten van de expositie haar salon zienderogen veranderen en vraagt zich hardop af wat haar gasten van dit nieuwe interieur zullen vinden. Verbruggen heeft de expositie opgezet met Ina Haveman van HavemanKunst. De expositie in Bodymince is te bezichtigen tijdens openingsuren.


Cabaret met

Max van den Burg

in Podium Boxtel

De Eindhovense cabaretier Max van den Burg brengt donderdag 23 maart zijn voorstelling 'Op een bedje van rucola' op de Boxtelse planken. In Podium Boxtel fileert hij op confronterende wijze de hoofd- en bijgerechten van deze tijd, waarin álles mooier wordt opgediend dan het in werkelijkheid is.

Een perfect afgetraind lichaam, de duurste en nieuwste mode, gebleekte tanden, zelfhulpboeken lezen, mediteren, biologisch eten, dat mooie huis kopen én een hypotheek afsluiten bij de bank die de klant centraal stelt. Allemaal dingen waar mensen gelukkig van moeten worden. Maar zijn ze dat ook echt?

In een hilarisch eenmansspektakel laat Van den Burg zijn onvervalste vlijmscherpe humor los op de maatschappij. De Brabantse creatieve duizendpoot werd onder meer bekend door zijn rol als zanger Ronnie in de film New Kids Nitro.

De voorstelling vindt plaats op donderdag 23 maart vanaf 20.15 uur in Podium Boxtel aan de Burgakker. Kaartjes kosten 16 euro en zijn te koop bij bloemsierkunst Marimba (Van Beekstraat), Jumbo (winkelcentrum Oosterhof), Hebbes (Markt) en drogist Bewust Beter (Nieuwstraat, Liempde).