Om met mensen in gesprek te raken, trekken leden van politieke partij SP tot en met 14 maart de Boxtelse wijken in. Zaterdag was de aftrap in Oost. (Foto: Peter de Koning).
Om met mensen in gesprek te raken, trekken leden van politieke partij SP tot en met 14 maart de Boxtelse wijken in. Zaterdag was de aftrap in Oost. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

PARTIJLEDEN LANGS DE DEUREN IN BOXTEL

'Het sponsje van de SP: een écht collector's item'

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

Om persoonlijk in contact te komen met mensen én om de twijfelaars naar de stembus te krijgen op woensdag 15 maart, gaan leden van de lokale partij SP tot en met 14 maart langs de deuren in Boxtel. De aftrap vond zaterdag plaats in de wijk Oost, waar flyers en de bekende sponsjes in de vorm van een tomaat huis-aan-huis werden afgegeven...

,,Er is veel twijfel", lichtte bestuurslid Willem van Meurs van SP Boxtel zaterdag toe. ,,Mensen die jarenlang voor dezelfde partij kozen, weten het nu niet. Ook zijn er vele mensen die niet eens weten of ze überhaupt gaan stemmen. Door langs de deuren te gaan, proberen we iedereen naar de stembus te krijgen, het liefst uiteraard met een stem voor SP..."

Na een groepsfoto met een kartonnen Emile Roemer was het tijd om aan de slag te gaan. Gewapend met sponsjes en flyers gingen de zestien leden op pad, richting de Nieuwe Nieuwstraat, de gaarden en de Schijndelseweg. ,,We proberen deze wijk en heel Selissenwal gehad te hebben voor 15 maart", aldus Van Meurs. ,,Hopelijk hebben we daarna nog tijd voor andere plekken, zoals Breukelen en Liempde."

Er was dan ook geen tijd voor lange discussies aan de voordeur. De mensen die opendeden, kregen een sponsje, flyer en een korte toelichting. Rinze van der Veen, gemeenteraadslid van de SP in Boxtel, kwam bij Cees van Oirschot meteen aan het juiste adres. ,,Ik stem al járen SP", vertelde de Boxtelaar. ,,Solidariteit vind ik erg belangrijk."

OVER DE STREEP

Opgewekt gingen de SP'ers langs de deuren. ,,Het is belangrijk dat partijen zich laten zien. De SP is vaak in de wijken te vinden, waardoor we herkenbaar zijn voor inwoners", aldus Bart Blommers, lid van SP Meierijstad. Van der Veen onderstreept dat: ,,Het sponsje is zelfs een collector's item geworden. Mensen zijn teleurgesteld als we die niet bij ons hebben..."

SP-wethouder Eric van den Broek kijkt terug op een positieve middag. ,,Veel mensen zeggen dat ze gaan stemmen. Ik heb verschillende inwoners gesproken die kiezen voor de SP, maar er zijn ook mensen die nog twijfelen en zich verder verdiepen. Hopelijk hebben we hen over de streep kunnen trekken om op de SP te stemmen."


Boxtel opent

15 stembureaus

op 15 maart

De gemeente Boxtel richt woensdag 15 maart tijdens de Tweede Kamerverkiezingen vijftien stembureaus in. Die zijn open van 07.30 tot 21.00 uur.

Nieuw is het bureau in ziekenhuis en centrumverpleeghuis Liduina. Het stembureau aan de straat Liduinahof vervangt het stembureau dat doorgaans is ingericht in woonzorgcentrum Molenweide aan de Achterberghstraat. Daar wordt momenteel het Wereldhuis gerealiseerd. De andere bureaus zijn: gemeentehuis, NS-station, Sint-Ursula, Simeonshof, De Walnoot, De Rots, De Vorsenpoel, De Wilgenbroek, De Beemden, Orion (Lennisheuvel), 't Tweespan, De Kloosterhof (Liempde), Pius X (Liempde) en waterschap De Dommel.


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding