Afbeelding
Foto: Peter de Koning

PRINS PEER DE TWIDDE: 'ELKE DAG IS ANDERS'

Eendengat kijkt terug op 'soepel' carnaval

MARC CLEUTJENS

Eendengat heet weer gewoon Boxtel. En in de nacht van dinsdag op woensdag heeft prins Peer de Twidde de steek afgezet en de scepter ingeleverd en gaat hij weer door het leven als Peter van As. Hij blikt terug op een prima verlopen carnavalsfeest.

Eendengat vierde carnaval zonder noemenswaardige wanklanken. En om in muziektermen te blijven: Boxtel heeft vanaf de start van de Kleine Eendentrek op zaterdagmiddag laten zien dat er muziek in zit. ,,Ik heb het dit jaar weer gezien en er van genoten", staalde prins Peer. ,,Je ziet Boxtel transformeren naar Eendengat, je merkt dat mensen de kriebels krijgen en ervoor gaan om een leuke tijd te beleven."

Voor de leutvorst was het de tweede keer dat hij als prins door Eendengat mocht gaan. ,,Het was anders dit jaar. Natuurlijk heb je elke dag veel onverwachte zaken en gebeuren er dingen die anders zijn dan je misschien zou denken. Maar het gaat soepeler als je een jaar eerder ervaring op hebt mogen doen. Ook dit jaar heb ik gezien hoe geweldig dit feest in Eendengat gevierd wordt en hoe het mensen verbindt en verbroedert."

Hartverwarmend noemt prins Peer de 'onbaatzuchtige' inzet van al die vrijwilligers die zich inzetten voor het kinder- en jeugdcarnaval, in De Kwekpoel, bij B-Pool, in De Spetterhoek van De Rots en op al die andere plekken. Meermaals vroeg hij afgelopen week applaus voor deze 'toppers' zonder wie het openbaar carnaval nauwelijks gevierd kan worden.

Hoe carnaval er volgend jaar voor prins Peer uitziet, weet hij nog niet. Daar wil hij nog niet op vooruitlopen. ,,Eerst nog even flink nagenieten."

FOTO ONDER: Prins Peer spreekt jeugdprins Stef, jeugdprinses Nina en de jeugdraad van elf toe bij de eendverbranding. (Foto: Peter de Koning).