Perry van Weert (links) en Bernard van Stekelenburg werden dinsdag in het zonnetje gezet door carnavalsclub De Agterblijvers. (Foto: Peter de Koning).
Perry van Weert (links) en Bernard van Stekelenburg werden dinsdag in het zonnetje gezet door carnavalsclub De Agterblijvers. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

In De Comsche Hoeve is het voortaan altijd elluf over elluf...

Voor het derde jaar op rij reikte de oudste én grootste carnavalsclub van Eendengat, De Agterblijvers, daags voor Aswoensdag de Elluf-over-Ellufonderscheiding uit aan een verdienstelijke horecabaas. Of eigenlijk -bazén. Want samen kregen Bernard van Stekelenburg en Perry van Weert, uitbaters van partycentre De Comsche Hoeve, dinsdagochtend een speciale klok: met het cijfer 11 op elke uur van de wijzerplaat én een karikatuur van zichzelf.

In het kielzog van The Ducktownband maakten de leden van De Agterblijvers hun entree in het horecabedrijf aan de Stationsstraat dat sinds vijf jaar hun vaste onderkomen is. Om precies elf minuten over elf nam clubvoorzitter Frank van Heesch als Vadertje Tijd het woord. Hij prees Van Stekelenburg en Van Weert voor hun inzet ten bate van het Eendengatse carnaval, maar ook voor zijn club in het bijzonder. ,,We voelen ons hier thuis en het was vijf jaar geleden alsof we van de hel in de hemel kwamen. De Comsche Hoeve is geworden wat het voormalige café De Kom jarenlang was: de drukst bezochte carnavalskroeg van Boxtel."

Van Heesch wees ook op de medewerking van beide kasteleins om het jaarlijkse seniorencarnaval op de zondag vóór de leutvierdaagse vorm en inhoud te geven. ,,Maar dat geldt ook voor muziekfestival Petazzie! dat vanmiddag hier op nog twee plekken van stapel loopt. En natuurlijk de Waggelbocht tijdens de Grote Eendentrek."

Mede namens Van Weert bedankte Van Stekelenburg De Agterblijvers voor hun verrassing. Want dat was het. Het tweetal toonde zich overrompeld. Even tevoren was de club immers vanaf De Comsche Hoeve vertrokken. Om vervolgens rechtsomkeert te maken en de twee horecaondernemers te huldigen. Dat was overigens niet alleen voor hen een complete verrassing. Ook voor de leden van de De Agterblijvers was de toekenning tot het laatste moment geheim gehouden.

Naast de Elluf-over-ellufklok reikte Van Heesch nóg een onderscheiding uit. Die kreeg Frans Snellaars, onder meer tijdens carnaval actief bij De Knokkers en in dweilorkest De Volle Bloas. Hij zorgt er al enkele jaren voor dat een anonieme donateur geld beschikbaar stelt voor onder meer de organisatie van het Seniorencarnaval.