Het Donseendjesfeest in De Kwekpoel was ook dit jaar weer een groot succes. De Knokkers besteedden veel aandacht aan decor, kostuums en spel, zodat honderden kinderen een heerlijke carnavalsochtend beleefden. (Foto: Hans van Doorn).
Het Donseendjesfeest in De Kwekpoel was ook dit jaar weer een groot succes. De Knokkers besteedden veel aandacht aan decor, kostuums en spel, zodat honderden kinderen een heerlijke carnavalsochtend beleefden. (Foto: Hans van Doorn). Foto: Hans van Doorn

TONEELSTUK IN DE KWEKPOEL TREKT HONDERDEN BEZOEKERS

Donseendjesfeest met blauwe bessen en dansje

In een bomvolle Kwekpoel vond op carnavalsmaandag weer het jaarlijkse Donseendjesfeest plaats. Het eerste jaar dat er een toneelstuk werd opgevoerd voor de allerkleinsten was medio jaren zeventig, toen nog in De Ark waar nu sportschool Tiga gevestigd is. Het ging destijds om een poppenkastspel. Inmiddels wordt jaarlijks een volledig toneelstuk op de planken gebracht waarin ook maandag weer veel spanning zat...

Net als voorgaande jaren kropen verschillende leden van De Knokkers in de huid van fantasierijke figuren. Dit jaar werd de zin in carnaval weggetoverd door een heks die in het bos woonde. Opeens had niemand nog zin in het leutfeest. Behalve dan kabouter Mees, die juist heel veel zin had. En die graag blauwe bessen at... Hoe het kon dat Mees als enige wel carnaval wilde vieren, was niet meteen duidelijk. En de bosheks, die wist hoe je de toverspreuk kon opheffen, wilde natuurlijk niets vertellen.

Gelukkig waren er veel slimme kinderen aanwezig in De Kwekpoel. En dit jonge publiek verklapte aan Mees en zijn vriendinnetje Fleur dat het kwam door de blauwe bessen! Fleur kwam met een heel slim idee: ,,Laten we een taart maken van de blauwe bessen!" En dat deden Mees en Fleur. En het werkte! Alle mensen en dieren kregen weer zin in carnaval. Behalve de heks én ook eekhoorn Job, die er nooit zin in had. Maar ook daar was een oplossing voor. Het bleek namelijk dat het zingen van de Hoky Poky ervoor zorgde dat zelfs de grootste carnavalshater zin kreeg in het feest. Vol overgave werd er door de toneelspelers, de vele kinderen én de jeugdprins, jeugdprinses, gevolg en jeugdhofkapel in de zaal gezongen. En ja, zelfs eekhoorn Job en de heks kregen zin in het leutfestijn. Carnaval was gered.

En zo lukte het De Knokkers weer een komische voorstelling neer te zetten waaraan op alle fronten veel aandacht was besteed. Dat vond ook de 7-jarige Fleur: ,,Ik vond het heel leuk. Ik ben blij dat het verhaal goed afliep en had dat ook wel verwacht. De meeste dingen lopen goed af..."