Afbeelding
Foto: Jan de Hoogh

Zeezicht: 'een tikkeltje absurde komedie'

Orion speelt bewerking van Fawlty Towers

Teejatergroep Orion in Lennisheuvel gooit immer hoge ogen met haar amateurproducties. Vorig jaar maakte ze indruk met de sfeervolle en eigentijdse versie van Midzomernachtsdroom dat William Shakespeare in 1600 schreef. Dit jaar wil de vereniging toeschouwers vermaken met een Nederlandse bewerking van de Britse televisiehit Fawlty Towers. De voorstelling 'Zeezicht' wordt geregisseerd door Eindhovenaar Jacques de Laat.

Het amateurgezelschap heeft de regisseur een bewerking van de Engelse comedyserie laten schrijven. Komiek John Cleese, die niet alleen mede-auteur was van de tv-serie uit de tweede helft van de jaren zeventig, maar ook in de huid kroop van hoofdrolspeler Basil, gaf persoonlijk toestemming.

De Lennisheuvelse toneelclub huurt telkens een andere professionele regisseur in voor haar voorstellingen. ,,De laatste jaren vragen we de regisseur die we op het oog hebben welk stuk hij of zij nog graag eens op de planken zou willen brengen. Deze keer legden we die vraag voor aan Jacques waarmee we in het verleden al eens samenwerkten. Hij liet weten dat hij dolgraag een Nederlandse bewerking van het hilarische Fawlty Towers zou willen maken", vertelde bestuurslid Karin van Leeuwen van Teejatergroep Orion eerder in deze krant.

MANUELA

'Zeezicht' luidt de titel van de bewerking door De Laat en is een doldwaze komedie over de gebeurtenissen in een gedateerd hotel. Aangezien Teejatergroep Orion vooral vrouwelijke leden heeft, worden sommige mannelijke rollen aangepast. Zo wordt de klungelige Spaanse piccolo Manuel gespeeld door actrice Gerrie Kleijn als Manuela.

De toneeluitvoering gaat vrijdag 24 maart in première in gemeenschapshuis Orion (dat momenteel een flinke opknapbeurt ondergaat). 'Zeezicht' is nog vier keer vaker te zien: op zaterdag 25, woensdag 29 en vrijdag 31 maart en op zaterdag 1 april. Kaarten à 10 euro zijn te bestellen via www.teejatergroeporion.com.

FOTO ONDER: Teejatergroep Orion voert binnenkort de komedie Zeezicht op, een bewerking van de televisiehit Fawlty Towers. De repetities zijn in volle gang. Judith van Damme (links) kruipt in de huid van dienstmeisje Polly. Zij oefende gisteravond haar scène met Annelies van Haaren, die één van de gasten speelt. (Foto: Jan de Hoogh).