In 1999 was de zomerontmoeting ook in het Finse Kannus. Van links naar rechts het Essche gezelschap dat aanwezig was: Theo van Roosmalen, Antoon Schoenmakers, Marietje van Eijndhoven, Ad Schoenmakers, Jan van Gerven, Minie Haas, Hans Haas, Theo Douma en Ida Overbeek. (Foto: Marc Cleutjens).
In 1999 was de zomerontmoeting ook in het Finse Kannus. Van links naar rechts het Essche gezelschap dat aanwezig was: Theo van Roosmalen, Antoon Schoenmakers, Marietje van Eijndhoven, Ad Schoenmakers, Jan van Gerven, Minie Haas, Hans Haas, Theo Douma en Ida Overbeek. (Foto: Marc Cleutjens). Foto: Marc Cleutjens

INFORMATIEAVOND IN DORPSHUIS DE ES

Friends of Europe Esch reist in juli naar Finland

Inwoners uit Esch die graag eens kennis willen maken met de Finse cultuur, kunnen zich opgeven voor de grote zomerontmoeting van het Europees trefpunt. Het dorpje Kannus ontvangt begin juli alle andere dorpen die tot Friends of Europe behoren, waaronder dus ook Esch. In dorpshuis De Es wordt maandag 13 maart een informatieavond in woord en beeld gehouden over Kannus.

De agenda van Friends of Europe Esch is ook dit jaar weer gevuld met uitwisselingsactiviteiten. Het grootste evenement is de zomerontmoeting in Kannus tussen 6 en 11 juli. Het stadje telt ongeveer zesduizend inwoners en ligt in de provincie West-Finland.

De deelnemers uit landen die naar Kannus afreizen, verblijven in gastgezinnen. Hierdoor zijn de kosten voor verblijf, eten en drinken minimaal. Friends of Europe Esch vergoedt de helft van de reiskosten voor jongeren.

In dorpshuis De Es wordt maandag 13 maart vanaf 20.00 uur een informatieavond over Kannus georganiseerd. Mogelijk worden ook oude filmbeelden van de lokale omroep getoond van de vorige bijeenkomst in Kannus in de jaren negentig. Mochten er te veel aanmeldingen zijn voor de zomerontmoeting, dan wordt op de avond zelf geloot.

Aanmelden voor de ontmoeting is mogelijk via e-mailadres info@friendsofeurope.nl. Op de website www.friendsofeurope.nl is meer informatie te vinden.