Afbeelding
Foto: Marc Cleutjens

Een passend alternatief...

Vorige week zat ik in de spreekkamer van de fysiotherapeut, toen mijn oog viel op een bordje; 'Wij zijn bereikbaar tijdens kantoortijden'. Ja, natuurlijk dacht ik. Mijn collega's van het bedrijventerrein en ikzelf zijn ook bereikbaar tijdens kantoortijden. Dat is ook hoe het gaat tegenwoordig. Iedereen is altijd en overal bereikbaar. De tijd gaat snel en hoewel ik zelf niet ben van sociale media als Facebook en LinkedIn, weet ik dat dit wel een ontwikkeling is die in gang gezet is.

Onlangs reed ik bijna een jongen op de fiets van zijn sokken, omdat hij zo obsessief bezig was met kijken op zijn telefoon. Hij had totaal geen oog voor zijn omgeving en dus ook niet voor mijn naderende auto. Met deze jongen gaat in de toekomst overigens rekening gehouden worden. Ik zag op het journaal namelijk dat er ledverlichting wordt geplaatst op de grond bij voetgangersoversteekplaatsen, zodat de afgeleide, lees appende, jongere in de gaten heeft dat hij de weg op loopt. Geen idee of het werkt, maar er is vast onderzoek naar gedaan.

Bedrijventerrein Ladonk-Vorst maakt ook grote stappen in het bereikbaar zijn. Dankzij de aanleg van een glasvezelnetwerk, hebben we een goede digitale bereikbaarheid. Met de nadruk op digitale…

Over de overige vormen van bereikbaarheid wil ik het kort nog even hebben. Want na de aanleg van de geplande fietstunnel in de Tongersestraat, gaat de bereikbaarheid van het bedrijvencentrum nog verder achteruit. En tijdens de spits staat het nu al behoorlijk vast. Mijn ervaring is dat mensen pas gaan roepen wanneer iets eenmaal een feit is. De fietstunnel is nog niet gebouwd, maar de zorg die ik heb over de bereikbaarheid van het bedrijventerrein, is reëel.

We hebben allemaal behoefte aan een goede (digitale) bereikbaarheid dus ik leg de link naar een snelle en een langzame internetverbinding. Stel je voor, je zit thuis op je tablet en wilt even op Facebook. En je verbinding is opeens traag, het laden van de pagina duurt lang, noem het een trage ADSL-verbinding, dan baal je toch? En dan onderneem je actie! Misschien kunnen we dat, inwoners én gemeente Boxtel, vertalen naar de verkeersproblemen rondom het bedrijvencentrum. Denk na over de gevolgen van de aanleg van de fietstunnel en zoek naar een passend alternatief. Zodat ik tegen bestuurders van motorvoertuigen, kan zeggen: 'Wij zijn ook bereikbaar tijdens kantoortijden'. Punt.

HENK WAGENAARS
Voorzitter SPIN