Afbeelding
Foto: Hans van Doorn

Kinderen leren

fietsband plakken

in Hobbycentrum

Brede Scholen Boxtel en Hobbycentrum Boxtel lanceren deze maand samen een nieuwe cursus voor kinderen uit groepen 7 en 8 van de basisschool. Elke week krijgen drie kinderen de kans om in het Hobbycentrum te leren hoe ze een lekke fietsband kunnen plakken.

Met de samenwerking tussen Brede Scholen Boxtel en Hobbycentrum Boxtel, waar veelal ouderen aan het werk zijn, leggen de organisaties verbindingen tussen beide doelgroepen. Tijdens de workshops, die met ingang van 13 maart elke week worden gegeven, maken kinderen kennis met alle facetten van het banden plakken: binnen- en buitenbanden, bandenlichters, ventielen, schuurpapier, solutie én een teiltje water om het lek op te sporen.

Kinderen die mee willen doen aan de workshops, kunnen zich vanaf heden opgeven. Ze worden begeleid door Cees van Amelsfort, die ze niet alleen leert hoe ze een band moeten plakken maar ook zal vertellen over andere eenvoudige fietsreparaties. Na een duidelijke instructie gaan elke week drie kinderen aan de slag. Wie meedoet aan de workshops, wordt verzocht met de fiets te komen. Het banden plakken gebeurt met behulp van een 'oefenwiel'.

De bandenplakcursus in het Hobbycentrum aan de Baroniestraat 105 wordt gegeven op de maandagen 13, 20 en 27 maart en 3 en 10 april, telkens vanaf 15.30 uur. De workshops duren anderhalf tot twee uur. Deelname kost vijf euro. Aanmelden kan via e-mail: directie@bredescholenboxtel.nl. Vermeld naam, telefoonnummer, school en groep en de datum waarnaar de voorkeur uitgaat.

Examens

Joris van Santvoort

Oud-Gemondenaar Joris van Santvoort is vorige week aan de Technische Universiteit in Eindhoven gepromoveerd. Zijn onderzoek richtte zich op de viscositeit van vloeistoffen zoals aardolie. In zijn proefschrift 'Viscoelastic surfactants for conformance control' doet hij uitgebreid verslag van zijn studie. Die richtte zich onder meer op het terugwinnen van olie die deels achterblijft in pijpleidingen en daarmee alsnog bruikbaar wordt. Van Santvoort deed zijn onderzoek in samenwerking met Shell International in Rijswijk. Hij werkt sinds 1 maart bij ASML in Eindhoven.

Boxtel

Stembureaus

De gemeente Boxtel richt woensdag 15 maart tijdens de Tweede Kamerverkiezingen vijftien stembureaus in. Nieuw is het bureau in verpleeghuis Liduina. Het stembureau aan de straat Liduinahof vervangt het stembureau dat doorgaans is ingericht in woonzorgcentrum Molenweide aan de Achterberghstraat. Daar wordt momenteel het Wereldhuis gerealiseerd. De andere bureaus zijn: gemeentehuis, NS-station, Sint-Ursula, Simeonshof, De Walnoot, De Rots, De Vorsenpoel, De Wilgenbroek, De Beemden, Orion (Lennisheuvel), 't Tweespan, De Kloosterhof (Liempde), Pius X (Liempde) en waterschap De Dommel.