Polonaise met een rollator: áltijd handig. (Foto's: Gerard Schalkx).
Polonaise met een rollator: áltijd handig. (Foto's: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

BAKKEN, OPTREDEN, KLEUREN EN HOSSEN IN ORION

Veel talent tijdens Grote Lennisshow

Het was vrijdagochtend één groot feest in gemeenschapshuis Orion vrijdagochtend. Daar werd de Grote Lennisshow georganiseerd. Een uitgelezen kans voor leerlingen van de Sint-Theresiaschool om hun zang-, dans-, bak- en kleurtalenten te tonen. En tussendoor was er uiteraard tijd voor alle scholieren om te hossen op carnavalsmuziek...

Rianne Doornekamp en Bastiënne Derks beleefden een smakelijke ochtend in Orion. Het duo mocht de negen verschillende baksels proeven die de leerlingen hadden gemaakt. Van prinsessentaartjes tot pinguïnmuffins: het zag er allemaal even lekker uit. Femme van der Linden (10) en haar vriendje Camiel Steenbergen (11) hadden de avond ervoor een egeltjestaart gebakken met een vulling van marsepein, chocolade en slagroom. ,,En de stekeltjes zijn van amandelen", vertelde Femme trots. ,,Het was veel werk, zo moesten we de fondant goed kneden. Maar ik denk dat hij meteen goed is gelukt. Ik heb een klein stukje geproefd en hij smaakte héél lekker."

ROLLATOR

Kinderen die liever optraden dan bakten, konden meedoen aan de talentenjacht. Er stonden liefst elf optredens op het programma. Waar verschillende talenten ervoor kozen om met een groepje op te treden, waren er ook enkele scholieren die het lef hadden om alleen op het podium te staan. Zoals Robi Schoenmakers, die een wel heel bijzondere act had ingestudeerd. Verkleed als oma, inclusief rollator, betrad ze het podium. De grootmoeder bleek behoorlijk fit voor haar leeftijd - 82 volgens Robi - en deed een mooie dans op het lied Hart Beat, bekend uit de gelijknamige film. Een populair liedje op de Sint-Theresiaschool, zo bleek tijdens de Grote Lennisshow. Alle kinderen zongen luidkeels mee. Na afloop had de oma zelfs nog pepermuntjes voor de jury. ,,Het ging goed, ik heb ongeveer twee weken geoefend voor het optreden", straalde Robi na haar optreden. ,,Het leek me altijd al leuk om oma te zijn. Ik heb kleding geleend van m'n overgrootoma en de rollator komt van het werk van mijn moeder. Die is trouwens ook erg handig in de polonaise, heb ik net gemerkt..."

Meindel van der Velden werd door de jury gekozen tot winnaar van de talentenjacht. Robi Schoenmakers en het viertal Madelief, Kim, Soraya en Amber werden tweede en derde. De winnaar van de bakwedstrijd waren Femme van der Linden en Camiel Steenbergen, gevolgd door Luuk en Robin van Zandbergen en Lonneke Bergman. Olivier Hoppenbrouwers won de kleurwedstrijd. De tweede en derde plek waren voor respectievelijk Hidde Schellekens en Kayla Schimmel.

Tijdens de Grote Lennisshow in Orion was ook ruimte om lekker te hossen...