Afbeelding
Foto:

CLASSIC PARK STAAT ZONDAG IN TEKEN VAN AUTOSPORT

Race Car Event strijkt neer in Boxtel

Automuseum Classic Park aan de Koppenhoefstraat in Boxtel staat zondag 5 maart helemaal in het teken van de internationale autosport. Tussen 10.00 en 17.00 uur biedt Classic Park onderdak aan het Race Car Event en kan onder meer een replica van de Formule 1-auto van voormalig meervoudig wereldkampioen Michael Schumacher bewonderd worden. En veel meer...

In en om Classic Park is de hele dag van alles te beleven wat met autosport te maken heeft. Zo is in samenwerking met Driving-Fun een aantal raceteams bereid gevonden om naar Boxtel te komen. De paddock bij het automuseum wordt gevuld met racewagens uit diverse klassen. Natuurlijk zullen de coureurs ook aanwezig zijn om uitleg te geven over de auto en alles wat er bij racen komt kijken.

STANDHOUDERS

In het museumgebouw is de bestaande collectie met 140 klassieke en exclusieve auto's te bewonderen. Evenementenzaal Two Tone staat geheel in het teken van raceauto's. Speciale modellen worden tentoongesteld en standhouders bieden diverse accessoires aan die gerelateerd zijn aan de autosport.

Zowel bedrijven als particulieren bieden allerlei artikelen aan die te maken hebben met racen. Onder hen zijn onder meer DanTracker (Safety Guard GPS), Frank Morskate (modelauto's), LATGAS (racetrainingen en driftcursussen), Dutch Historic Rally Club, University Racing Eindhoven, Electro Racing Club Eindhoven, JT-Performance (tuning) en autobedrijf Van den Akker dat de replica van Michael Schumacher exposeert.

MODELBANEN

Opvallend is de aanwezigheid van University Racing Eindhoven, dat onderdak biedt aan het Formula Student Electric Team. Dit team wordt geheel gerund door studenten van de TU/e, Fontys en HAN. Tijdens het Race Car Event zijn de studenten aanwezig met de nieuwe vierwielaangedreven URE11. Daarnaast wordt een ouder type tentoongesteld.

Liefhebbers van de Dakar Rally kunnen één van de DAF-trucks van het DDW Rallyteam bezichtigen.

Bij de stand van Electro Racing Club Eindhoven kan meegedaan worden aan wedsttrrijden met op afstand bestuurde miniatuur raceauto's. Hieraan zijn geen extra kosten verbonden. Ook worden modelbanen opgebouwd waar jong en oud kan meedoen aan races. Het SlotRacing Team uit Oosterhout verzorgt demonstraties op de modelbaan.

Een van de blikvangers van het Race Car Event zal de Formule 1-racesimulator zijn. Bezoekers kunnen op het grote scherm meekijken met de personen die in de simulator plaatsnemen. In de simulator leren deelnemers de fijne kneepjes van het vak en wanen ze zich heel even Max Verstappen...

Kaarten voor het Race Car Event bij Classic Park in Boxtel kosten in de voorverkoop 8,50 euro voor volwassenen en 5 euro voor kinderen van 5 tot en met 12 jaar. Aan de dagkassa betaalt men respectievelijk 9,50 en 7 euro. Parkeren is gratis. Meer weten? Kijk op www.classicpark.nl.

FOTO BOVEN: Opname van Michael Schumachers bolide. Een replica is zondag te zien bij Classic Park. (Foto: Wikipedia).


Jeu de boulers

in polonaise

over de banen

De jeu de boulers van JBV De Walnoot hebben maandag meegedaan aan een besloten carnavalstoernooi dat zo'n zeventig leden op de been bracht.

In de meeste gevallen verschenen tripletten op de banen in de accommodatie aan de Selissenwal; teams die bestaan uit drie spelers die het tegen elkaar opnemen. Er werd met gezellige carnavalsmuziek op de achtergrond zelfs in polonaise gespeeld. Ludo Mennen won het toernooi met een grote voorsprong op zijn rivalen met 31 punten uit drie spellen.

De overige uitslagen luiden als volgt: 2. Cor Mulder 10 uit 3; 3. André Teurlings 14 uit 3; 4. Henk Schuurmans 17 uit 2; 5. Set de Jong 14 uit 2, 6. Hans Westdorp en Broer Renne (Oeteldonk) 13 uit 2; 7. Michel Luyten 12 uit 2; 8. Truus van der Heijden 11 uit 2; 9. Corien van de Boogaard en Piet van der Velden 10 uit 2.