VERKIEZINGSCAMPAGNE START 4 MAART

SP op campagne in wijken Oost en Selissen

De SP-afdeling in Boxtel gaat in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen op campagne in Boxtel. De komende weken worden kiezers in twee wijken thuis bezocht.

In de periode tot en met 14 maart gaat een tiental vrijwilligers elke dag, behalve de zondagen, huis aan huis aanbellen in de wijken Oost en Selissenwal en in een persoonlijk gesprek proberen om de bewoners te overtuigen op de SP te stemmen. Op de zaterdagen gebeurt dat van 13.00 tot 15.00 uur en op de andere dagen van 18.30 tot 20.30 uur.

De aftrap vindt zaterdag 4 maart om 13.00 uur plaats in Boxtel-Oost. ,,Aan de deur is er meer tijd voor een gesprek dan wanneer we in het centrum of bij een supermarkt flyers uitdelen, al blijven we dat natuurlijk ook doen", legt SP-bestuurslid Willem van Meurs uit. ,,Dat persoonlijke contact is belangrijk, met name gelet op het grote aantal zwevende kiezers. Het is een arbeidsintensieve klus, maar het kan ons zeker stemmen opleveren."

In totaal zal de SP 12.000 folders verspreiden in Boxtel en Liempde, met daarin de tien speerpunten van de partij. Vrijdag 10 maart is de SP met een stand aanwezig op de weekmarkt. Verder worden bij seniorenwoningen achthonderd speciale 'Ouderenkranten' verspreid worden.

Vlak voor 15 maart verspreidt de partij duizend 'laatste dagkaarten'.


PvdA maakt rondgang met kandidaat-Kamerlid De Kort

Kandidaat-Kamerlid Martijn de Kort van de PvdA brengt dinsdag 7 maart een werkbezoek aan Boxtel. De politicus maakt een rondgang door de wijk Selissenwal en bezoekt de firma Dimaen op Ladonk, een jong en dynamisch bedrijf dat zich bezighoudt met greentech.

De Kort is thans lid van Provinciale Staten en ondernemer in het midden- en kleinbedrijf. ,,In die rollen heb ik de afgelopen jaren gezien waar de knelpunten zitten op de arbeidsmarkt en ideeën opgedaan over hoe het beter kan", zegt hij in een vooruitblik op zijn bezoek aan Boxtel. ,,Beter voor werknemers, beter voor zzp'ers en beter voor mkb'ers die daardoor meer banen kunnen creëren. Deze ervaring wil ik nu inzetten in Den Haag om daarmee mijn steentje bij te dragen aan de missie die de PvdA al decennia drijft: bestaanszekerheid geven aan iedereen."

Het werkbezoek aan Boxtel, dat geheel in het teken staat van de verkiezingscampagne, begint om 14.00 uur in Selissenwal. Hier staat een rondleiding op de planning met het wijkplatform. Tijdens de tocht is er aandacht voor de nieuwe inrichting en laten wijkbewoners zien hoe hun buurt veilig en leefbaar is geworden.

KUNSTSTOFFEN SCHEIDEN

Dimaen, dat aansluitend wordt bezocht, is een jong greentechbedrijf dat met toepassing van magneten een industriële plastic scheidingsmachine ontwikkelt en zo oplossingen ontwikkelt om kunststoffen te scheiden. Dimaen maakt in samenwerking met de TU Delft technische recyclingoplossingen om zo de circulaire economie dichterbij te brengen.

Het werkbezoek van PvdA'er De Kort aan Boxtel eindigt omstreeks 16.00 uur.