Grillmaster Ivo Haak (links) bereidt een vers kipgerecht voor in de foodtruck aan de Van Beekstraat in Selissenwal. Rechts staat ondernemer Pieter van den Hout. (Foto: Marc Cleutjens).
Grillmaster Ivo Haak (links) bereidt een vers kipgerecht voor in de foodtruck aan de Van Beekstraat in Selissenwal. Rechts staat ondernemer Pieter van den Hout. (Foto: Marc Cleutjens). Foto:

PIETER VAN DEN HOUT VERRUIMT ASSORTIMENT FOODTRUCK

iCook Grill slaat aan in Selissenwal

MARC CLEUTJENS

Een klein halfjaar na de komst van iCook Grill naar winkelcentrum Selissenwal in Boxtel is plaatselijk ondernemer Pieter van den Hout tevreden over de belangstelling voor zijn foodtruck. Elke donderdag is grillmaster Ivo Haak namens Van den Hout aan het werk in de foodtruck, waar het assortiment bestaat uit uiteenlopende kipproducten en meer...

Hele en halve kippen, kippenbouten, kippendijen, drumsticks en hotwings van kippenvlees prijken op de uitgebreide kaart van iCook Grill. En daar komen binnenkort krieltjes bij die gegaard zijn in kippenvet, grillworsten van kippenvlees in drie smaken én spareribs. ,,Met spareribs spelen we in op de belangstelling voor dit product, waar veel vraag naar is. We nemen dit varkensvlees af bij een slager die Nederlands kampioen is. Kwaliteit verzekerd."

De foodtruck is uitgerust met moderne apparatuur waarin de vleesproducten gegaard en gegrild worden. ,,Totdat het vlees mals van de botten valt."

Van den Hout leidt met een compagnon de Provision Food Group in Cuijk, die onder meer gespecialiseerd is in de export van kipproducten en patat. Hun producten gaan naar Azié, Afrika en het Midden Oosten. ,,iCook Grill is een ander facet van ons bedrijf waarmee de ons richten op de consument. We hebben momenteel vier standplaatsen; naast Boxtel zijn dat Waalwijk, 's-Hertogenbosch en Etten-Leur. Ook hopen we steeds vaker een plekje te krijgen op evenementen en festivals en onderzoeken we waar we geschikte standplaatsen in de weekeinden kunnen vinden."

De aanloop in de Van Beekstraat in winkelcentrum Selissenwal is goed. ,,Aan alles merk je dat dit een bruisend winkelcentrum is. Veel mensen weten ons te vinden, ook omdat ons kippenvlees volgens halal-gebruik bereid wordt." Van den Hout vertelt dat alle producten ter plekke in de foodtruck klaargemaakt worden. Het woord 'voorgebakken' staat niet in het woordenboek van grillmaster Ivo...