Precies tien jaar geleden werd gestart met de aanleg van een vrijliggend fietspad langs de Oirschotseweg. Met name op het deel tussen het Duits Lijntje en de spoortunnel zorgt wortelopdruk nu voor overlast. (Archieffoto: Albert Stolwijk).
Precies tien jaar geleden werd gestart met de aanleg van een vrijliggend fietspad langs de Oirschotseweg. Met name op het deel tussen het Duits Lijntje en de spoortunnel zorgt wortelopdruk nu voor overlast. (Archieffoto: Albert Stolwijk). Foto:

WETHOUDER: 'WE MOETEN ROEIEN MET DE RIEMEN DIE WE HEBBEN'

Pleidooi voor extra wegenonderhoud

HENK VAN WEERT

Burgerinitiatief Rolstoelvriendelijk Liempde bood de gemeenteraad van Boxtel dinsdagavond ruim duizend handtekeningen én een herinrichtingsplan aan voor de dorpskom. Vanwege de vele onveilige situaties en hobbelige voetgangerspden. In dezelfde vergadering opperden zowel de fractie van CDA als Combinatie95 om ook elders in de gemeente extra wegenonderhoud te plegen.

Buiten de noodzakelijke aanpak in Liempde laten de wegen ook op andere plekken te wensen over, betoogde Hélène van As namens de christendemocraten. Ze noemde het fietspad langs de Oirschotseweg die veel hobbels kent. ,,En de Parkweg is na de herinrichting van de Baandervrouwenlaan een heuse racebaan geworden." Fractievoorzitter Peter Manniën van Combinatie95 stelde voor eenmalig extra geld uit te trekken voor een inhaalslag. Hij denkt dat daarvoor 500.000 tot 750.000 euro nodig is.

Wethouder Herman van Wanrooij wees op het taakstellend budget dat de gemeenteraad heeft vastgesteld en waarbij de beschikbare geldmiddelen voor wegenonderhoud met anderhalve ton zijn teruggebracht tot 700.000 euro. ,,En dus moeten we prioriteiten stellen." Van een eenmalig extra budget zoals Combinatie95 voorstelde, wilde Van Wanrooij, die ook wethouder van Financiën is, niets weten. ,,We zullen moeten roeien met de riemen die we hebben."