Afbeelding
Foto: Benjamin Kerkhofs

VANAF 8 MAART IN B-TOWN BOXTEL

'Fix up Your Life' voor jeugd in schuldsituaties

Jongeren tussen 18 en 27 jaar die in de schulden zitten en graag overzicht willen krijgen over hun financiële situatie en de regie van hun leven willen herpakken, kunnen zich aanmelden voor 'Fix Up Your Life'. Dit programma van welzijnsinsteling ContourdeTwern gaat op woensdag 8 maart van start.

De training bestaat uit vier bijeenkomsten waaraan acht tot tien jongeren kunnen deelnemen. De groep wordt klein gehouden, zodat er voor iedereen genoeg aandacht kan zijn. Tijdens 'Fix Up Your Life' gaan jongeren aan de slag met onderwerpen als empowement, post ordenen, financieel overzicht krijgen, keuzes maken en voorlichting over schuldhulpverlening. Ook kan ondersteuning worden geboden om een school of werk te vinden, inkomsten rond te krijgen en stabiliteit te vinden.

De trainingen zijn op de woensdagavonden 8, 15, 22 en 29 maart. Aanmelden is mogelijk via telefoonnummer 06-14 76 50 65 of e-mail: meikeschreurs@contourdetwern.nl.


EXPOSITIE IN KLOOSTERHOTEL ZIN VUGHT

'Ik zie overal dingen die ik wil vastleggen op foto'

De plekken die hij tegenkomt als hij op de fiets zit, vakanties, zijn werk bij kloosterhotel Zin in Vught: Benjamin Kerkhofs (32) uit Boxtel haalt óveral inspiratie uit. Een selectie van de foto's die hij door de jaren heen maakte, worden met medewerking van Vrienden van Cello op zaterdag 4 en zondag 5 maart tentoongesteld in het kloosterhotel. ,,Ik ben heel trots en voel nu al wat positieve spanning..."

In zijn appartement hangen zijn eigen foto's die zijn afgedrukt op canvas en zijn computer staat ook tjokvol afbeeldingen. ,,Het is een grote hobby van me. Overal zie ik dingen die ik wil vastleggen: een mistig landschap, een kerkhof vol met sneeuw of de Dommel in combinatie met een roze lucht. Soms heb ik mijn camera niet bij me, dan gebruik ik mijn mobieltje. Mijn tante was eens bij me op bezoek en vond mijn foto's zó mooi, dat ze wilde kijken of er iets meer mee kon worden gedaan." Dat resulteerde uiteindelijk in de tweedaagse expositie die bij het Vughtse kloosterhotel op het programma staat, de plek waar Benjamin vier dagen per week aan het werk is.

Foto's van het kloosterhotel, de natuur, vakanties en verschillende detailafbeeldingen: die zijn op 4 en 5 maart tussen 13.00 en 17.00 uur te zien in de atelier van Zin. Belangstellenden wordt opgeroepen op de fiets te komen. ,,Ik had nooit gedacht dat mijn foto's mooi genoeg waren voor een expositie", zegt Benjamin. ,,Hopelijk komen er veel mensen kijken." Of er nog iets op zijn verlanglijstje staat? ,,Een reis naar Amerika", zegt Benjamin. ,,Het lijkt me geweldig om daar plaatjes te schieten."

FOTO ONDER: Deze foto, die Benjamin Kerkhofs maakte in de Kampina, is tijdens zijn expositie op 4 en 5 maart te zien in kloosterhotel Zin.