NONSTOP MUZIEK OP SLOTDAG IN EENDENGAT

2 x 11 plús 1 blaasorkesten
tijdens dweilfestival Petazzie!

Liefst twee keer elf (hoe toepasselijk!) dweilorkesten hebben zich dit jaar ingeschreven voor het Eendengatse muziekfestival 'Petazzie!'. Daarnaast is als extraatje Heavy Hoempa uit Uden gestrikt. Deze grote animo noopte het organisatiecomité tot een derde locatie waar optredens verzorgd worden op de laatste dag van carnaval, dinsdag 28 februari. Naast de twee podia in grand café Rembrandt (Rechterstraat) en de bühne in De Comsche Hoeve (Stationsstraat) zijn deze keer ook blaaskapellen te beluisteren in Exit!, de escaperoom aan de Fellenoord.

Al jaren is Petazzie! een evenement waar zowel muzikanten als luisteraars met volle teugen van genieten. Uit Boxtel doet De Volle Bloas mee; de leden van dit orkest organiseerden het festival jarenlang en maakten het groot. Daarnaast zijn De Aggemarvanhuisaf Band, The Ducktownband en Red River Band van de partij. Bovendien komen diverse dweilkapellen uit de Brabantse stedendriehoek naar Petazzie! Maar ook van verder weg komen muzikanten: van Nieuwegein tot Dordrecht.

De orkesten spelen een continu programma van 14.00 tot 20.00 uur. Als special act is deze keer Heavy Hoempa van de partij. Dit Udense orkest is onder meer bekend van optredens tijdens Paaspop, Festyland en Zwarte Cross en speelt hard rock en heavy metal, maar dan in de 'hoempa-variant'. Het filmpje van de vertolking van Ace of Spades (van metalband Motörhead) door Heavy Hoempa ging via Facebook viral en werd meer dan 4 miljoen (!) keer bekeken. Heavy Hoempa treedt om 15.15 uur op in Rembrandt en om 16.00 uur in Exit. Naast Heavy Hoempa zijn ook oude bekenden zoals Bar Gebeure, She's en Black Wooow van de partij. Petazzie! Begint om 14.00 uur bij Rembrandt en de Comsche Hoeve. Om 14.45 is de aftrap bij Exit.

Meer info: www.petazzie-boxtel.nl.


Kinderen vieren

volop carnaval

in Lennisheuvel

Het kindercarnaval wordt dit jaar nieuw leven ingeblazen in kerkdorp Lennisheuvel. In dorpscafé Meneer Klaver wordt maandag 27 februari een bonte carnavalsmiddag voor de jeugd gehouden.

De carnavalsmiddag begint om 12.00 uur en wordt volgens de uitbater van Meneer Klaver aangekleed met massa's ballonnen en confetti. Hoogtepunt belooft het bezoek van jeugdprins Stef en jeugdprinses Nina met hun gevolg te worden. De muziek wordt verzorgd door een feestdeejay. Leerlingen van de Sint-Theresiaschool openen het carnaval morgen, vrijdag 24 februari met de Knotsgekke Lennisshow in gemeenschapshuis Orion.