Snelle tegentreffers doen LSV weer de das om

Vijfdeklasser LSV heeft de uitwedstrijd tegen Waalre zondag met 4-0 verloren. Daarmee boekte de ploeg uit Lennisheuvel een beter resultaat dan eerder dit seizoen. Toen won Waalre in het sportpark aan de Mijlstraat met 8-0.

LSV bleef in de openingsfase aardig overeind. De eerste kans voor Waalre ontstond in de 15e minuut en toen was het meteen raak. Lowie van Kuringen schoot van dichtbij 1-0 binnen. Met de rug tegen de muur en een uitblinkende doelman Maykel van Kasteren in de goal hield LSV stand. Totdat ook de keeper machteloos was op een uitstekende voorzet van Stefan Cleys, die van Kuringen vond. Die haalde uit met een fraaie volley: 2-0.

Meteen na rust viel het doek voor LSV toen twee snelle tegendoelpunten het lot van de ploeg uit Lennisheuvel bezegelden. In het vervolg van de tweede helft liet Waalre de teugels vieren en lukte het LSV om de schade nog enigszins beperkt te houden.

De ploeg staat wel onderaan, met vier punten uit vijftien wedstrijden. De Bocht '80, de club waarmee nauw wordt samengewerkt, staat één treetje hoger met zeven punten uit dertien duels.

Nederlaag voor volleyballers Blox

De volleyballers van de Boxtelse vereniging Blox streden zaterdag met Bladel om de koppositie. Beide ploegen begonnen met 48 punten aan de wedstrijd, maar de Boxtelse mannen hebben nog twee wedstrijden tegoed. Bladel trok uiteindelijk aan het langste eind: 1-3.

De eerste set begon boeiend. Blox stond lekker te spelen en nam een voorsprong. Later ging de wedstrijd gelijk op en hoe langer de set duurde, hoe spannender het werd. Bladel kreeg de kans om de set winnend af te sluiten, maar de Boxtelaren vochtten zich terug van een side-out en wonnen de set met 25-27.

Blox speelde de eerste set geconcentreerd en met beleving, maar daar was in de rest van de wedstrijd niets meer van terug te zien. De ploeg was zichzelf niet. Er werden veel servicefouten gemaakt, de pass lag slecht en er werd niet meer gescoord. De ploeg werd volledig overklast en had geen antwoord meer op Bladel, zelfs niet na verschillende opstellingen. De tegenstander won de drie sets gemakkelijk en gaat nu aan kop met 52 punten uit 13 wedstrijden. Blox volgt met 49 punten uit 11 wedstrijden.

De volleyballers komen op zaterdag 4 maart weer in actie. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op zaterdag 11 maart om 14.30 uur in sportcomplex De Braken.

Meisjes B1 pakte afgelopen weekeinde de volle winst tegen VVC Best en gaat aan de leiding in de eerste klasse.