TWEEDE NEDERLAAG VOOR MUNSELPLOEG

Pijnlijk verlies voor koploper Boxtel

Koploper Boxtel verloor tot zondag nog maar eenmaal. En de verwachting was dat ook tegen Vorstenbossche Boys de volle buit binnengehaald zou worden. Na een 1-0 voorsprong moest Boxtel echter lijdzaam zien dat de tegenstander, na een rode kaart voor doelman Tommy Verhagen, het heft in handen nam en met drie punten van het veld stapte.

Met de tweede nederlaag voor Boxtel neemt de spanning toe in de vierde klasse, waar DVG uit Liempde en BMC uit Berlicum met twee wedstrijden minder gespeeld op zes punten achterstand staan. Avesteijn volgt op zeven punten en moet nog drie duels inhalen. De verliesbeurt tegen Vorstenbossche Boys was daarmee een goede les voor de nog jonge Munselploeg.

In de openingsfase leek er geen vuiltje aan de lucht voor Boxtel. De thuisploeg startte voortvarend met kansen voor Daniël Foster, die na een een-tweetje van Ramon de Laat en Ricardo van Hamond op de doelman stuitte. De rebound van De Laat werd eveneens gestopt. Enkele minuten later kwam Tim Didderiëns net te kort om een voorzet van Jesse van Homelen in het doel te schuiven.

Na nog een reeks kansen voor de thuisploeg was het De Laat, die Van Homelen op de rechterflank wegstuurde. Met zijn linkervoet verraste hij de keeper van Vorstenbossche Boys in de korte hoek: 1-0. Na een halfuur spelen kantelde de wedstrijd en moest Boxtel-keeper Verhagen steeds vaker in actie komen. Na een kopkans voor Didderiëns waren het de gasten die op slag van rust op gelijke hoogte kwamen. Een diepe bal werd verkeerd ingeschat en Verhagen kwam nog wel zijn doel uit, maar dit buitenkansje werd beheerst afgemaakt door een van de spitsen. Ruststand: 1-1.

RODE KAART

Waar Boxtel de eerste helft sterk opende, trok Vorstenbossche Boys na de hervatting fel van leer. Twee keer kwam Boxtel goed weg. De eerste kans werd nog door doelman Verhagen op de lat getikt. De tweede kans werd tegen de onderkant van de lat geschoten. In de 56e minuut werd een diepe bal opnieuw verkeerd beoordeeld door de Boxtelse verdedigers. De aanvoerder van Vorstenbossche Boys kon daardoor alleen op keeper Verhagen afstormen. Die pakte de aanvaller vast en werd met rood van het veld gestuurd.

Derde doelman, Tim van den Hooven nam zijn plek in het doel over; Jari Klijmij werd gewisseld. Koud in het veld werd Van den Hooven meteen onder vuur genomen. De toegekende vrije trap ging meteen richting doel. De bal werd niet goed verwerkt en kon door Vorstenbossche Boys in de goal geschoten worden: 1-2.

De gasten kregen vleugels. In de 71e minuut was het opnieuw raak en kwamen de gasten op 1-3. Het tiental van Boxtel herpakte zich en ging op zoek naar een beter resultaat. In de 74e minuut kwam een vrije trap bij Foster terecht, die passte op Mitchell Vogels. Zijn kopbal belandde op de lat, maar Didderiëns was alert en schoot 2-3 binnen. Boxtel verhoogde de druk op de tegenstander en was nog enkele keren dicht bij de gelijkmaker. De Laat, Van Homelen en Vogels waren dreigend, maar hun schoten werden gepareerd of gingen naast het doel.

Boxtel is twee weken vrij. De Munselploeg heeft nog kans op de eerste periodetitel. Dan moet BMC op 5 maart een inhaalwedstrijd verliezen.

FOTO BOVEN: Onder toeziend oog van clubvoorzitter Ties Pronk gaat Hayke van Heesch (links) een duel aan met een van de spelers van Vorstenbossche Boys. De gasten wonnen van de Munselploeg die aan de leiding blijft in de vierde klasse. (Foto: Gerard Schalkx).