Afbeelding
Foto: Sandra Janssen

REGIOFINALE TURNEN DERDE DIVISIE EN TOESTELKAMPIOENSCHAP

Medailleregen voor turnsters Tabitta

Leden van Tabitta namen afgelopen weekeinde deel aan de regiofinale turnen derde divisie en de regionale toestelkampioenschappen. De Boxtelse turnvereniging gaf een sterk visitekaartje af door de vele podiumplaatsen en startbewijzen voor de landelijke halve finale.

In Valkenswaard vond zaterdag de regiofinale turnen derde divisie plaats. Jaimy de Wit werd daar regiokampioen bij de junioren. Verder bemachtigde Tabitta, ondanks het lage doorstroompercentage, twee tickets voor de landelijke halve finale. Bij pupil 1 N3 turnde Roelie de Bie. Het deelnemersveld bestond uit dertig turnsters en Roelie blonk met de derde score uit op het onderdeel brug. Allround eindigde ze op een nette twaalfde plaats.

STERREN VAN DE HEMEL

Bij de junioren derde divisie kwamen Jaimy de Wit, Lieke van Berkel en Sylvana Obispo in actie. Er waren maar liefst 37 deelnemers die moesten strijden om dertien halve finaletickets. Jaimy turnde de sterren van de hemel en werd terecht regiokampioen. Op de brug behaalde ze een zilveren medaille. Uiteraard dwong zij met deze prestatie een plekje af in de halve finale. Ook Lieke turnde een prima wedstrijd met de derde score op het onderdeel sprong. Allround was ook haar vijfde plaats ruim voldoende voor doorstroming naar de halve finale.

Sylvana had wat moeite om de balk de baas te zijn. Op brug en vloer zette ze mooie scores neer. Ze liet op de vloer zien een hoog niveau te hebben door veruit de hoogste moeilijkheidsgraad van alle deelneemsters te turnen. In april en mei zullen de halve finales zijn waar bepaald wordt welke turnsters doorstromen naar de landelijke finale.

TOESTELMEDAILLES

Zondag streden de beste turnsters per niveau om de toestelmedailles. Op de meeste niveaus was er veel tegenstand van andere clubs uit de regio. In enkele categorieën, zoals pupil en jeugd N1, kwamen de turnsters van Tabitta alleen enkele opponenten tegen vanuit K&K Tilburg omdat er verder geen clubs zijn die dit hoge niveau bieden. Het resultaat mocht er wezen: Tabitta ging met met het ongekende aantal van twaalf regiokampioenen en 36 medailles naar huis. Hieronder een overzicht van de regiokampioenen en de podiumplaatsen.

ALLE UITSLAGEN:

Regiokampioen sprong: Liz v. Eijndhoven (pupil 1 N1); Sam Sieben (jeugd N1); Lieve v.d. Zijde (jeugd Divisie 1). Regiokampioen brug: Mijke Jansen (jeugd N1); Lieve v.d. Zijde (jeugd Divisie 1). Regiokampioen balk: Imke Schellekens (instap N1); Pien v. Daal (pupil 1 N1); Sam Sieben (jeugd N1); Celeste Canaan (jeugd Divisie 1); Lieke v. Berkel (junior Divisie 3). Regiokampioen vloer: Liz v. Eijndhoven (pupil 1 N1); Mijke Jansen (jeugd N1). Instap N1: Lizzy Stolwijk: zilver op brug, zilver op balk, brons op vloer. Imke Schellekens: zilver op sprong, brons op brug, zilver op vloer. Pupil 1 N1: Liz v. Eijndhoven: zilver op brug; zilver op balk. Mara van der Heijden: zilver op vloer, derde op brug. Pien v. Daal: brons op sprong, brons op vloer. Floor


Melssen: brons op balk. Pupil 1 N3: Roelie de Bie: brons op brug. Jeugd N1: Floor de Wolf: zilver op brug; zilver op balk. Mijke Jansen: zilver op sprong. Sam Sieben: brons op brug, zilver op vloer. Fenne v. Haaren: brons op sprong, brons op vloer. Jeugd eerste divisie: Romy Poirters: zilver op balk. Junior derde divisie: Lieke v. Berkel: brons op sprong, zilver op brug.

FOTO BOVEN: De turnsters van Tabitta namen afgelopen weekeinde deel aan de regionale toestelkampioenschappen. Dat leverde twaalf regiokampioenen en 36 medailles op. (Foto: Sandra Janssen).



Liempdse trots

bij duel tussen

PSV en Achilles

Mauri van de Wetering en Romy van Oorschot spelen allebei in de eredivisie van het vrouwenvoetbal. Vrijdagavond troffen de twee Liempdse voetbalsters elkaar op De Herdgang, waar PSV het opnam tegen Achilles '29.

Van een duel op het veld was geen sprake; Romy kwam niet in actie voor het team waarvan ze sinds enkele maanden deel uitmaakt. Mauri speelde wel en zag haar team PSV ruimschoots winnen van de Groesbeekse vrouwen. Het werd 5-0 voor de thuisploeg. Na het duel gingen beide speelsters graag even op de foto. (Foto: Hans Verberk).

Jaimy de Wit (midden) werd regiokampioen bij de junioren. (Foto: Tabitta).
Afbeelding